Mám jednu otázku, která mne dlouho vrtá hlavou.
Má význam používat vůbec html?
Mě připadá, že MNOHEM jednodušší práce je s XML a ostylováním pomocí CSS,
Už jen proto, že je mi příjemnější, když tag nemá žádné přirozené vlastnosti. To lze částečně řešit div, span.
Fórum › HTML / XHTML
Html ano nebo ne
Věc názoru, obě mají pro i proti. Já jsem zastánce HTML, které mi připadá zažité, zobrazíš ho všude, je to čitelné i na text-only přístrojích. Upřímně toho o tomto použítí XML moc nevím, ale tohle musím vyvrátit:
Už jen proto, že je mi příjemnější, když tag nemá žádné přirozené vlastnosti. To lze částečně řešit div, span.
Charakteristické vlastnosti ti dá pryč dobrý CSS reset (css styl, který je prostě přepíše). Naopak když v XML chceš použít tabulku nebo klasický seznam, odhaduji (nevím, neznám moc problematiku), že musíš všechny charakteristické vlastnosti nastavit, aby to bylo jakžtakž funkční.
I keď je to mesiac staré vlákno, pociťujem nutkanie vyjadriť sa :smile1:
Ja by som skôr používal staré dobré (X)HTML. Ak sa mýlim, tak ma opravte, ale myslím, že internetové vyhľadávače si viac rozumejú s HTML. Jednotlivé HTML značky majú u nich stanovený určitý zmysel a prioritu. (napr. Google myslím dáva stránke väčšiu prioritu, keď má hľadané kľúčové slovo v nadpise, teda v elemente <hn>). Keď vyhľadávaču predhodíte XML stránku, ako bude vedieť, že Váš element <odstavec> je skutočne odstavec textu a <nadpis1> je nadpis?
Čo sa týka prirodzených vlastností, tak súhlasím s w3m. Stačí použiť CSS reset.
To Marannelo : Vlastnosti XHTML jsou dnes již včleněny do specifikace HTML5 (XML serializace), což činí právě XHTML zastaralým. Navíc skupina vyvíjející XHTML2 byla v podstatě rozpuštěna a vývoj zastaven.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Frameset - ano nebo ne? — založil Labe
Accordion nebo Read More a funkce (CSS,Java,HTML) — založil foxfoxfox
Zvětšení webové stránky pomocí HTML nebo CSS — založil Robert
Programator PHP, HTML, MySQL hleda praci nebo brigadu — založil klinki
Joomla! kodér a programátor (nebo všeuměl PHP, HTML, různé CMS) na e… — založil EnterMedia
Moderátoři diskuze