čaute,
potřeboval bych poradit, vygeneruju řetězec náhodných čísel a potřebuju je seřadit pomocí něčeho z toho - bubble sort, heap sort, quick sort, ... . Ono by to sice mělo generovat i náhodně velké pole od 5 do 40, kdyby někdo věděl...?
tady mám program na řetězec, pouze s náhodnými čísly:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
main() {
int vysledek,i,pole[40];
srand(time(NULL));
for (i=4;i<=39;i++)
{
pole[i]=(rand()%99)+1;
printf("Prvek %d. = %d\n",i+1,pole[i]);
}
system("PAUSE");
return 0;
}
Fórum › C / C++
Seřazení řetězce pomocí bubble sort, heap sort, quick sort, ...
To Tomas : Ohledně řadících algoritmů je na internetu nepřeberné množství materiálu viz http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98adic%C3%AD_algoritmus. Jinak tvůj systém indexování pole mi přijde velmi zvláštní, proč začínáš od 4?
Bald3rr napsal:
To Tomas : Ohledně řadících algoritmů je na internetu nepřeberné množství materiálu viz http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98adic%C3%AD_algoritmus. Jinak tvůj systém indexování pole mi přijde velmi zvláštní, proč začínáš od 4?
ten začatek od 4 nehraje žadnou roli,to jsem jen zezačatku nepochopil zadani :)
jinak potřebuju udělat tohle:
Náhodně vygenerujte velikost pole v rozsahu 5 až 40. Prvky pole generujte taktéž náhodně. Vytiskněte pole. Seřaďte pole (dle velikosti nebo abecedy podle zvoleného datového typu prvku). Pro seřazení pole vytvořte funkci, implementující některý ze známých třídicích algoritmů (bubble sort, heap sort, quick sort, ...). Vytiskněte zadané a seřazené pole.
...problem je,že ať dělam co dělam, tak to svoje pole pomoci bubblesortu nemužu seřadit...jen pro informaci,programování nerozumím:)
A taky nevim jak vytvařet to náhodné pole od 5 do 40...
To Tomas : 1) Vygeneruješ náhodné číslo od 5 do 40
2) Alokuješ tak velkou paměť
Teoreticky se to dá udělat i bez té dynamické alokace, takže asi bude problém v tom, že nevíš jak vygenerovat náhodné číslo od 5 do 40. Jak vygeneruješ náhodné číslo od 0 do 35? (Myslim, že jsem ti dal dostatečnou nápovědu ;) )
Čaute, pdle mě je to jendnoduché, stačí googlit
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Implementace - Quick sort — založil nex
Bubble sort — založil Anonymní uživatel
Buble sort a select sort — založil Rasťo
řazení jako v bubble sort — založil Noneus