Ahojte,chtěla jsem Vás poprosit,nemohli byste mi prosím poradit s pár příklady jak na ně,pro někoho je to během pár minut vypočítané,něteré vím a některé ne.
Předem moc děkuji.Příklady se nacházejí viz níže.
9) spolecnej jmenovatel.. (hodi se vzorec a^2 - b^2) a pak uz jen roznasobit a pokratit
10) urcit vlastnosti - asi jen najit delici bod a napsat ze do nej je to dejme tomu klesajici a po nem rostouci, omezene z dola
11) zase delici body a kazdou cast popsat podobne jako predchozi.. tady sou delici body pravdepodobne 2 tj. 3 casti
13) pravdepodobne substituce za 2^x, vyresit a pak dosadit
14) dat logaritmy na jednu stranu a podle pravidel vse hodit do jednoho logaritmu.. pak se da uplne zbavit celeho logaritmu .. e^log(neco) = e^(1)
15) je jen o reseni nekolika rovnico o nekolika neznamejch .. vyjadris jednu promennou z jedne a dosadis do ostatnich
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
To KIIV : tak tu 15 mám,aj tu 13 jak jsi mi poradil,akorát teda nevim jako tu 9 a tu 14,nikdy jsem neměla ráda logaritmy a odmocniny,to nevypočitám,nemohl by si mi ukazat postup? prosím
tak 9 -- spolecny nasobek je (1+odm(x))*(1-odm(x)) -> vysledek je samozrejme podle vzorce: 1-x
takze: (neco)/(1-x)
neco samozrejme dostanes rozsirenim tech prvnich dvou zlomku ..
tj. vynasobime jednickou (kterou si rozlozime na neco co ji vytvori.. tj A/A = 1 akorat A musi byt neco, cim vynasobit citatele aby dal 1-x:
1-odm(x) 1-odm(x) 1-odm(x)
---------- * 1 = --------- * ---------
1+odm(x) 1+odm(x) 1-odm(x)
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
mě to taktéž tak nějak vyšlo tak tak by to mělo být dobře,mám všechny příklady vypočitaný krom sem se sekla u 5 s tim jmenovatelem a u té 8 nevím ja jsem myslela že třeba stací to jen vypočitat ale to asi ne
fajn
no s tou 5 ruku do ohne za to nedam, po 1. zkousce jsem nasel chybu a druhou po oprave uz nedelam tak.... (12x^2)+8)/((x+1)^2*(x-1)^2)
8 zjednodusit na prvocisla kratit ...a pak do (2^2*7^2)/(3*5^6)
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.107.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)