Krásny deň všetkým programátorom,
mám na Vás otázku. Ako riešite zvuky na webových stránkach, aby to spolupracovalo so všetkými prehliadačmi ? Viem, že väčšinou je to dosť otravné.. avšak ja tam potrebujem len jeden zvuk..
Skúšal som už rôzne metódy no nič nefungovalo..
Ďakujem za Vaše rady..
Fórum › HTML / XHTML
Zvuky na webových stránkach
To KIIV :
KIIV napsal:
zvuk... bych roztrhal kodera, co je schopnej nacpat na web zvuky pokazdy, kdyz na me nejaky vybafnou :)
Ehm.. ako som už skôr písal.. budem tam mať jediný zvuk, ktorý sa bude prehrávať len ojedinele.. Okrem toho, každý si bude môcť povoliť/zakázať zvuky.
KIIV napsal:
To Jessinem : ale ne, kde to vypnout .. v ie se to najit da ale ve firefoxu sem toho moc nenasel..
ve hrach to nekdy resi flashem ale asi zbytecnost
Vypnúť v nastaveniach.. No asi najlepšie riešenie by možno bol flash..
Hej, zvuky sú zlo. Ale ak použije len krátke upozornenie, ktoré sa bude môcť dať v nadstaveniach vypnúť tak to nie je moc zlé. Raz som tiež pustil asi sekundovú znelku pri dokončení uploadu súboru a myslím, že je to fajn. Človek tam nemusí stále pozerať, či už sa to nahralo a aj keď počúva napr. hudbu tak ten sekundový zvuk nevadí (aspoň mne). Komu by aj to vadilo, tak si to môže vypnúť.
Keďže to bolo celkom nedávno tak som to vyriešil cez HTML5 tag audio a jeho rozhranie v JavaScripte. Šlape, to síce len na nových prehliadačoch, ale keď som pozeral po niečom čo by šlo spoľahlivo aj na vykopávkach typu IE6 tak to vždy malo háčik a nedalo sa to moc ovládať.
<audio id="uploadDoneSound" preload="auto" autobuffer="">
<source src="uploadDoneSound.wav"/>
<source src="uploadDoneSound.mp3"/>
</audio>
Potom pomocou JS len document.getElementById("uploadDoneSound").play();
. Musíš mať ale 2 formáty aby to prehrali všetky prehliadače.No tak mu to samozrejme nepôjde. Môžeš si popozerať na nete aj nejaké veci pre staršie prehliadače, ale myslím, že zrovna toto je funkčnosť pri ktorej nevadí ak nebude fungovať všetkým. Tých so starším prehliadačom môžeš upozorniť, že stránka nebude plnohodnotne funkčná a mali by prejsť na niektorý moderný prehliadač a zmazať svoju starú rachotinu typu IE6 :-D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
RasovskyM.cz - Nabízím programování webových aplikací, webových strá… — založil Ing. Martin Rašovský
Help zhuštěně či po stránkách — založil Ing
Vizualizace zvuky — založil Lukáš
Beep jiné zvuky — založil Radek
Portál na svých stránkách — založil Začátečník
Moderátoři diskuze