Zdravím Vás,
rád bych začal využívat Nette FRAMEWORK pro tvorbu webových apliakcí. A zjistil jsem že je napsaná objektově. Doposud jsem programoval v PHP procedurálně a OOPjsem se vyhýbal (jsem hold línej), ale rozhodl jsem se že se OOP v PHP začnu učit, nehledě na to, že budu muset kvůli škole začít s Javou, která je striktně objektová. Už jsem tak nějak pochopil základy Třídy, vlastnosti, metody, co je public, private, protected function/vlastnosti, k čemu jsou konstruktory, destruktory, getry, svetry a další ty věci...
Rád bych se zeptal, jestli by mne někdo mohl odkázat na nějaký užitečný tutorial s příklady. Né že bych nějaké nenašel, ale nerad bych se učil nějakým špatným návykům. Ono toho je spoustu, ale bohužel nerozeznám kvalitní postupy od těch, co by se mohly vymstít.
Už jsem zkoušel něco programovat - nějaký jakýsi výherní automat. Narazil jsem na pár začátečnickcýh věcí. Snad to chápu dobře, že po načtení tříd, pozakládám objekty (new), nastavím jim dejme tomu nějaké vlastnosti, něco se stane a vyplivnu HTML. Je to tak že po skončení skriptu je zase všechno pryč (tak jsem to zhruba pochopil)? Jak uchováváte stavy objektů, které potřebujete třeba na další stránku, v sessions? (Logicky usuzuji, že o tuto záležitost se pak třeba stará nějaký ten framework).
Děkuji za případné odpovědi.
Fórum › PHP
PHP OOP začátečník
Seriály najdeš třeba na Intervalu http://interval.cz/clanky/oop-v-php-zaklady-oop/ nebo na Rootu http://www.root.cz/serialy/php-v-objeti-objektu/. Pak je hodně potřeba zkoušet, než si na objektový model zvykneš :)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů
Podobná vlákna
PHP OOP začátečník - extends — založil th
PHP a pochopení OOP — založil šnek
Mé dotazy na OOP v PHP — založil polonium
OOP PHP Using $this when not in object context — založil Yety
Moderátoři diskuze