Zdravím, při nastavování AD konvertoru je zde na výběr napěťová reference. Pro můj obvod se ideálně hodí interní reference 2.56V. Znamená to, že toto napětí naměřím i na pinu AREF? Potřebuji zakomponovat potenciometr, ale standardní palubní napětí je 5V a napěťový dělič se mi dělat nechce ani na něj není na desce místo.
Fórum › Mikrokontroléry
Napěťove reference Atmega
To Deko : jeste taky muzes nastavit aref na externi referenci, hodit tam 5V a potenciometr tez na 5V
pro potenciometr nepotrebujes presnou referenci a na mereni presneho napeti by ta interni byla taky asi jeste nepresna (nekolik % pokud si pamatuju)
a vstupy samozrejme zvladaj cely rozsah podle datasheetu.. tj. -0.5 az Ucc + 0.5
No vida to mě nenapadlo, anebo vypočítat odpor a zařadit na jednu stranu potenciometru tak aby dával maximálně 2.56V. No možná že tam ten potenciometr vůbec dávat nebudu a vyřeším ovládání toho PWM digitálně a pomocí tlačítek.
Ked pouzijes internu,alebo externu referenciu treba dan na vyvod Aref kondenzator voci zemi.Pri prepnuti na internu tam potom namerias dane napatie.Rovnako tak mozes pouzit stabilnejsiu ext.referenciu a koniec potaku zapojit na nu....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
SQL - reference — založil Ondra
Reference vs. ukazatele — založil Gravatar
Reference ve 2d poli — založil Midnight
Nulova reference? — založil Mutagen
Moderátoři diskuze