Soubor otevřen pouze pro čtení? (error 105) – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Soubor otevřen pouze pro čtení? (error 105) – Delphi – Fórum – Programujte.comSoubor otevřen pouze pro čtení? (error 105) – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Skornos0
Newbie
17. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravím!

Otevírám textový soubor

 assignfile(soubor,'new.txt');

reset(soubor); //otevírám soubor

a jakmile chci použít příkaz write/writen(soubor,'blabla');
tak dostanu I/O error 105, což by mělo být, že soubor je otevřen pouze pro čtení.
Nemůžu použít ani Append ani Rewrite, protože v souboru zapisuju teprve od 20.řádku a výše jsou data, která nechcu smazat, ale na 20. řádku jsou taky data, která ale přepisuji a Appendem bych došel na konec souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.233.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 3. 2011   #2
-
0
-

pokud si matne vzpominam, reset umi otevrit soubor jako vstupne vystupni.. ale mel by byt binarni (tj. nad TextFile to asi uplne nepobezi)
tam reset - cteni, rewrite - prepsani a zapis, append - pripojit na konec (zapis)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vega33
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
17. 3. 2011   #3
-
0
-

Rovnako tak existuje fcia na posun v subore.Myslim,ze sa volala seek(),alebo tak nejako,ale tiez len pre binarku.To znamena otvorit subor ako binarny,presunut sa na pozadovanu poziciu a zapisuj co sa ti ziada....:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.55.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
17. 3. 2011   #4
-
0
-

Pokud ten soubor není nějak extrémně velký tak bych to osobně asi řešil pomocí TStringList. Načetl bych si do něj celý soubor (LoadFromFile), upravil řádky u kterých je to třeba a výsledek uložil (SaveToFile) zpátky do stejného souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Skornos0
Newbie
17. 3. 2011   #5
-
0
-

Díky všem za rady, ale ještě, než jsem si přečetl příspěvek Snipera, tak jsem to taky tak vyřešil. To s těmi binárními soubory jsem tušil, žel bohu moje znalosti práce s nimi jsou rovny 0, takže jsem to obešel :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý