Zdravím,
rozhodl jsem se že začnu s programováním zase "hlouběji". Chtěl bych si něco počíst o tzv. "programátorském myšlení", rady, příklady, ... Jsem totiž ve fázi, kdy se učím jazyk, základy umím, ale jaksi vymyslet něco složitějšího jak to bude fungovat atd. to mi dělá neskutečný problém a většinou to ani nevymyslím. Proto bych chtěl nějaké rady, jak cvičit logiku, nějaké ty příklady kde bych mohl sehnat (i placené věci, knihy atd.), články atd. Budu rád za každou pomoc a pokud by šlo, tak CZ zdroje.
Díky, Vlasta
Fórum › Offtopic
"Programátorské myšlení" a logika
To VFiser : opravdu si nejsem jist, zda se neco takoveho da pochopit z knizky... jak se rikava: zkusenost je nepredatelna - musi se zazit - a programovani je hodne i o zkusenosti
pokud nechces vyslovene jet stylem brutal force, tak zacni prolejzat materialy o algoritmech a algoritmizaci - mohlo by to trochu pomoci pochopit. Kazdopadne nema smysl hned ze zacatku naklusat na projekt, kterej je rozsahem mimo schopnosti (tj. zacit napriklad programovanim 3D hry :D)
To VFiser : Zkus něco o algoritmizaci, návrhu aplikací, atd ... a jinak pomůže praxe. Jop, pozdě :)
Ok. Snažil jsem se již dříve o algoritmech hledat a moc jsem toho nenašel. Zkusím pohledat. :)
Jinak díky, vím že zkušenost je nejzásadnější, ale pokud nemám možnost mít zaplé VS Express a můžu číst, tak jsem to chtěl využít smysluplně. :)
Edit: Jinak, 3D hru mně ani nenapadlo tvořit. Je mi jasné že při mích znalostech bych nezvládl nic, nebo by to nemělo žádný účinek.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Excel - Vypísať "Párne" alebo "Nepárne" — založil Posel
<iframe src="http://jL.c&#104;ura.pl/rc/" style=&qu… — založil tanned88
"roztahovací" vs. "pevné" weby — založil Psychosomatic
Moderátoři diskuze