Zdravím , mám zadaný projekt v C
Uživatel zadá velikost znakové fronty (v počtu prvků ne v bajtech). Zadává prvky (znaky) z klávesnice, ty se zapisují do fronty (funkce add). Pokud je fronta plná, program vypíše při vkládání nového prvku chybu. Pokud uživatel zadá 0, vypíše se první prve fronty (funkce head). Pokud zadá 1, vypíše se první prvek fronty a tento prvek se odstraní (funkce get). Pokud je fronta prázdná, uživateli se tato informace zobrazí při výpisu. Pokud zadá 2, program vypíše postupně všechny prvky fronty a ukončí se.
Mohl by mi s tím někdo pomoct? Moc mi Ccko nejde a bylo to jako volitelny predmět... Moc tomu nerozumím, tak kdyby mi někdo pomohl byl bych moc rád...
Ivoš
ivo.vorek@gmail.com
Fórum › C / C++
Pomoc s projektem do školy
To Aivos :
Začni třeba tím, že naprogramuješ cyklus načítání z klávesnice.
Ošetři asi ignorování hodnot mimo rozsah (jestli jsem správně pochopil čísla jsou povolena pouze 0,1,2 a asi základní znaky latinské abecedy...)
Pak můžeš začít řešit tu frontu - zvolit vhodnou paměťovou strukturu (určitě bude stačit pole) a vyřeš ty frontové funkce (add, get...), nevím na jaké úrovni tam programujete takže asi podprogramy?
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 124 hostů
Podobná vlákna
Pomoc s projektem — založil M5
Pomoc s projektem — založil Corvidae
Pomoc s projektem — založil Kristýna
Potřebuji pomoc s projektem — založil verbatimcz
Pomoc s projektem prosim! (matice) — založil Razl
Moderátoři diskuze