Dobrý den , zdravím uživatele tohoto fóra
rád bych se naučil tento programovací jazyk , skoušel jsem mnoho tutoriálů ale není to dostatečně vysvětleno a na začátečníka jsou tam docela dost težké věci. Není to můj prvý programovací jazyk , nekteří budou znát jazyk pawn (sa -mp) ten ovládám na velmi dobré úrovni, for , while, integr, float, bool a podobně tam všechno je , ale nijak nevím jak se dostat na začáteč výuky tohoto skvělého jazyka, poraďte prosím.
Děkuji za rady, návody i nadávky ;)
Fórum › C / C++
[C++] Nejlepší způsob jak se naučit jazyk C++
Psát a psát a zkoušet. Nic jiného ti nepomůže jazyk ovládnout. Pokud máš problém začít, tak si zkus sehnat elektronickou verzi knihy Rozumíme C++ (jak jsem zjistil, tak papírová se už nedá sehnat). Je to perfektní kniha do začátku - jde na výuku úplně jiným směrem než všechny ostatní knihy či tutoriály, které můžeš najít na internetu.
To maniakUA : Když napíšu nějaký zdroj... Co? Přečti si to po sobě.
Asi máš problém s tím, že nevíš, jak zkompilovat zdrojový soubor. V DevC++ musíš prvně založit nový projekt a až do něj přidat zdrojové soubory.
Opět zdravám,nevím čím to je ale pořád mi to nejde :-(.
Zapnu dev ++
napisu :
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{ // 4
cout << "Ahoj svete!" << endl;
return 0; // 6
}
pak to zkompiluju(nebo spis se oto pokusim,vyhodi mi to chybovou hlasku,a kdyz to projedu wedit kompilátorem tam mi to pise:
compilation : return code: 1)
Někdo poradit??? diky moc
Po zapnutí Dev-C++ nejspíš nic nenapíšeš. A wedit v devcpp není; je třeba v LCC, ale to je překladač C, tedy ne C++.
Jestli teda chceš to devcpp, tak kompletní postup je asi takto: (opravdu nebudu hádat jestli, co a jak jsi dělal)
Stáhni a nainstaluj verzi s překladačem - to je ta "with Mingw/GCC".
Po spuštění devcpp vytvoříš nový projekt - Soubor/Nový/Projekt...
Vybereš Konzolovou aplikaci a C++ projekt, zadáš jméno projektu a po odklepnutí OK vybereš složku, do které se má uložit.
Pak by se ti měl otevřít ten projekt s předvyplněným souborem main.cpp (pokud ne, tak ho vytvoříš a přidáš do projektu).
Napíšeš ten kód, uložíš (Ctrl+S) a nakonec zkompiluješ (Ctrl+F9) a případně ještě spustíš (Ctrl+F10).
A protože ten program jen vypíše text a skončí, tak ještě před return přidej system("pause"); ať se na to za chvíli nemusíš ptát.
České popisky jsem jen tipoval, možná budou jinak a možná to vůbec nemáš v češtině. Vytváření projektu možná není potřeba, viz výše, ale zvykni si ho vytvářet.
Jestli ti to pořád nepůjde, tak napiš, co přesně děláš a jaké chyby to háže, nebo dodej křišťálovou kouli.
Do USB musíš připojit vhodný hardware, např FT245 od FTDI. Pak pomocí jejich API naprogramuješ požadované chování.
hu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jaký je podle vás nejlepší způsob vytváření kontrolek? — založil Matěj Andrle
Existuje způsob, jak utajit exp_polar výraz do mpf? — založil black77
Jak se naučit xna — založil James Extreme
[C++] Tutorial: Jak se naučit C++ — založil Michal