Ahoj,
budu ted delat na jednom vetsim projektu a zajimali by me vase nazory.
Presneji budu delat obecnejsi 2d hru (spise stylu plosinovka, proste pohled ze strany) a mozna bych si udelal i vlastni game engine.
Akorat jsem se jeste nerozhodl jaky jazyk pouziji a pripadne jake knihovny. A chtel bych, aby byla hra, co nejvice multiplatformni (desktop a smartphony). Bohuzel s tou druhou kategorii nemam vubec zkusenosti.
(Samozrejme asi kazdy system na smartphone ma jine api, takze nejake zmeny v game engine budou pro danou platformu.)
Takze moje aktulalni smysleni vypada si takto:
- C# s XNA: Windows, Xbox, Windows Phone 7. Jak je na tom s dalsimy systemy (predevsim Android a iPhone)?
- C++: Platformy: Windows a Linux jsou jasne. Bohuzel nemam osobni zkusenost s dalsimi.
Jak je na tom ciste C++ na Androidu? Mohou tam byt takove aplikace? Nebo jak to funguje? (Jak funguje grafika na Android? OpenGL?)
Co na iPhone? Jak se hodne lisi od Objective C?
Co na Windows Phone 7?
Toto jsou ted moje hlavni problemy. Za jakekoliv odpovedi budu vdecny. (S vyvojem aplikace na telefony nemam zadne prakticke zkusenosti.)
Fórum › Hry
Multiplatformost pro Desktop a Smartphone
Zdravím,
na multiplatformní hry doporučuji OpenPlug http://developer.openplug.com/. V poslední době tam došlo k docela zásadním změnám, takže se hodí i pro vývoj složitějších aplikací. Pak jsou tady ještě nástroje Phonegap, Appcelerator, atd.
C# lze použít i pro iPhone (MonoTouch) a Android (MonoDroid).
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Windows8 = konec vývoje pro Desktop? — založil Matěj Andrle
Kdo poradí srovnatelný smartphone — založil shockwave
3d desktop — založil myky
Dobrej Desktop?... — založil Anonymní uživatel
Moderátoři diskuze