Dobrý večer přeju,
už se s tímto mořím několik dní a vážně si nevím rady. Vyzkoušel jsem desítky návodů, popisů, i šablonových skriptů, ale nic mi nefunguje tak, jak má.
Zkrátka, mám svůj vlastní zkracovač URL. Uživateli je vygenerován kód a použit jako označení jeho delší URL, která je uložena pod tímto kódem v databázi. Např. zkracovac.cz/nejakyKod
Když uživatel na tuto stránku přijde (tedy na zkracovac.aBcD), hodí mu to pochopitelně chybu 404, stránka nenalezena. Potřebuji nějak proto pomocí mod_rewrite dostat uživatele na stránku e.zkracovac.cz/engine.php?url=nejakyKod.
Toto samo o sobě jsem zvládl, prostě pomocí jednoduchého reg. výrazu a přesměrování skrze mod_rewrite. Problém ale je, že když člověk přijde na zkracovac.cz, také ho to přesměruje na onu stránku, což nechci, neboť právě tam se nachází celý web. Proto bych potřeboval, aby když člověk do URL zadá zkracovac.cz, zkracovac.cz/, www.zkracovac.cz, nebo www.zkracovac.cz/ aby ho to nepřesměrovalo.
Za jakoukoliv pomoc budu opravdu velmi vděčen, děkuji, Matěj Kučera
Pzn. doména zkracova.cz je jen příklad, mám to na doméně jiné.
Fórum › PHP
Zkracovač url / htaccess
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.85.–
Asi tam máš špatně hvězdičku, tj. počet opakování 0 nebo víc.
* Match 0 or more times
+ Match 1 or more times
? Match 1 or 0 times
{n} Match exactly n times
{n,} Match at least n times
{n,m} Match at least n but not more than m times
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
To xmat : nebo pouzit RewriteCond pred pravidlem... s -f to testuje, zda existuje soubor s -d jestli existuje adresar... a da se tim pak zablokovat cele prepisovani na vsechno co existuje - jinak ti to je schopny prepsat i obrazky, a vesmes cokoliv
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů
Podobná vlákna
SEO url a .htaccess — založil Stoyan
.htaccess a cool URL — založil bugy
Htaccess - skrátenie url — založil Majo
Htaccess všetky varianty url — založil Anonym548775335
.htaccess - mod rewrite - hezčí url — založil JMM
Moderátoři diskuze