Zdravim chci zacir s programovanim predem podotykam ze s nim nemam zadny zkusenosti. Chtel poprosit teda o nejaky rady a treba doporuceni ktery jazyk se ucit. Jde mi o to aby jsem v tom jazyce mohl programovat i treba jednoduzsi hry a casem i rozsahlejsi projekty, proste abych to s nim mohl nekam dotahnout (myslim jako rekreacne :D ) a taky aby to byl jednoduchy jazyk vhodny pro zacatecniky s velkym mnozstvim navodu a tak abych mel s cim zacit :) pripadne bych chtel poprosit i o web kde bych sehnal programy k tomu jazyku a treba i ty navody :) vsem moc dik :))
Fórum › Offtopic
Programovaci jazyk
nekonečné téma... http://programujte.com/?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=18527-c++-uceni
Možná by nebylo od věci, kdyby někdo napsal na programujte.com článek s přehledem jazyků (nikoliv s doporučením pro jeden jazyk) vhodných pro začátečníky - ať máme na co odkazovat...
To marfik :
http://newwiki.ceske-hry.cz/Jak%C3%BD_programovac%C3%AD_jazyk_zvolit
projdi si nejen tento článek, ale i ostatní materiály na wiki českých her. zjistíš, že vývoj her není zas taková sranda a určitě to není pro někoho s nulovými programovacími zkušenostmi. a zdůrazdnil bych hlavní myšlenku toho článku - "Na výběru programovacíh jazyka zas tolik nezáleží základní principy jsou stejné ve všech jazycích." jazyk nemusíš vybírat dopředu abys v něm později mohl pracovat.
diky lidi no je mi jasny ze neudelam nejakou mmo bo tak to ani v planu nemam :D ale ste jsem mel v planu treba neco na styl mario a tak a ten clanek od PieMakerDvd mi dost pomohl :) poradne jsem si to procetl a zvolim si asi jazyk PYthon na googlu je i pro zacatecniky doporucenej, navodu je taky dost takze bude na cem stavet :D teste se casem si tu pokecame uz jako programator amater (ja) a programatori (vy) :D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Programovací jazyk E — založil Nikol
Programovací jazyk — založil Dalibor
Programovací jazyk — založil Itej
Programovací jazyk R — založil Martin
Jaký programovací jazyk — založil liborb