[url]http://www.dunaj.sk/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SK00622396
[/url]
Čo hovorite na tuto knihu? oplati sa kupit?
Fórum › C / C++
Hodnocení knihy Rozumíme C++
Link mi nejde, jsem sám?
http://www.dunaj.sk/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SK00622396
knihu mám doma a nejsem s ní moc spokojenej, je sice pravda že jsem jí nedočetl až do konce ale autor to popisuje všechno děsně chaoticky, navic na pekne blbých příkladech...
jj uz mi link jede- asi to bylo tim ze sem sttahoval a bylo to pretizene.....
souhlas s eman, mam ju taky doma, neni spatna ale proste mistrovstvi v c++ bude vzdy lepsi
rikam msitrovstvi v c++, da se najit i na warez strance ;)
To zacatecnik: Kde? Sem ten link nedávej :) -> midin@post.cz
to r4sto:
nakej aktivni :D
to midin:
skoda poslal bych vic linku :D
ale neva staci se pohybovat po warezu a najdes hafec :)
To R4STO: Dík moc :)
To zacatecnik: Klidně pošli! Já jsem s prolézáním warezu dávno skončil, ty spywary a trojské koně jsou všude :(
Venca píše:#
# Taky ta kniha neni pro amat?ry ale pro lidi co ji? v C++ um? a cht?j? se v n?m za??t myslet!
LOOOL, LOL, LOL, LOL.
Tahle kniha je naopak pro za??te?n?ky, a IMHO si zaslou?? jen pohrd?n?, proto?e ?pln? p?eskakuje vpodstat? z?klady jazyka, zavrhuje pole, sna?? se nev?novat pointer?m a nade v?echno stav? objektov? ?e?en?. Co to znamen? asi moc vysv?tlovat nemus?m.
Jinak stav? nad styl - ud?lejte cvi?en?, na kter?m se n?co nau??te a nahrazuje ho stylem - ud?lejte cvi?en?, kter? bude m?t n?jak? re?ln? vyu?it?. To, ?e z toho plyne, ?e vlastn? p??klady knihy za chv?li za?nou bejt stra?n? chaotick?, autorovi nevad?.
Koment?? - pro lidi, co v n?m cht?j? myslet m? d?v? najevo, ?e ten, kdo to psal, knihu ne?etl. Jedin?, jak v?s u?? kniha myslet, je jak vyu??t produktu. To je pro analytiky a ne pro program?tory. Jestli se chcete nau?it myslet, kupte si dokonal? k?d.
To Asan: Knih o C++ ?i o visual C++ m?m doma v?c jak dost a tedy nevím jestli je dob?e zavrhnout pole ?i t??dy kdy? je to defakto z?klad :P Pro za??te?n?ky je celkem vhodn? publikace Nau?te se C++ za 21 dn? ?i Mistrovstv? v C++ od nakladatelstv? cpress jinak za pr dn? m? vyj?t kniha Za??n?me rogramovat v jazyce C++ tak? od nakladatelstv? cpress
Venca píše:#
# To Asan: Knih o C++ ?i o visual C++ mám doma víc jak dost a tedy nevím jestli je dobře zavrhnout pole či třídy když je to defakto základ :P
Právě proto o tom mluvím. Kniha se primárně věnuje tříděm a objektům STL, k základním prvkům jazyka, jako pole a ukazatele přijde až ve 2/3 knihy a vezme je šmahem s tím, že pro řešení praktických úloh jsou nevhodná.....
Třikrát fuj a zlý pryč. Nehledě na to, že mě pobavilo, že kniha víceméně tvrdí, že se po přečtení stanete dobrými programátory :).
Fakt je, že jsem tuto knihu četl někdy před rokem a půl a moc už si toho nepamatuju, ale stejně jako lidé, se kterými jsem o ní mluvil, jsem dostal pocit, že je to víc děsivé
To R4STO: určitě, jedna se mi válí doma a vše je vystvětleno pro začátečníka docela srozumitelnou formou. Ale nepočítej s tím, že po prvním přečtení budeš vše umět. Musíš si jí přečíst tak 2krát 3krát... Ale jinak doporučuju
To petris123: tak toto bol jednoznacne prvy kladny ohlas ktory som na tu knihu videl
ono podla mna by som ju neodporucil ani najvacsiemu nepriatelovi ... moze to byt uzitocne citanie ... ale na zaciatok to znici co sa len da ...
mno ved posudte sami
int nahodneCislo(int n) // vrati nahodne cislo od do n
{
if(n <= 0 || n > RAND_MAX)
throw domain_error("Argument funkcie nahodnec() je mimo rozsah");
const int rozsah_casti = RAND_MAX /n;
int r;
do r = rand() / rozsah_casti;
while(r >= n);
return r;
}
neviem ako vam, ale mne pripada omnoho vykonnejsie