Zdrojové kódy v príspevkoch – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zdrojové kódy v príspevkoch – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.comZdrojové kódy v príspevkoch – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
m->29+6
Super člen
13. 7. 2011   #1
-
0
-

V príspevkoch sa namiesto nového riadku (skratka shift+enter) pridáva nový odstavec (enter). Všimol som si to v starých príspevkoch a aj niektorých nových. Tu je starý príspevok. Nový s týmto neduhom teraz nemôžem žiaden nájsť.

Zdroják je potom strašne rozťahaný a zle sa v ňom orientuje. Nedalo by sa to opraviť tak aby sa v zdrojových kódoch nepridávali odstavce?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 7. 2011   #2
-
0
-

#1 m->29
Staré příspěvky byly ukládány jiným systémem.

Nově se zdrojové kódy vkládají přes tlačítko "<?", kde ke zdvojení nových řádků nedochází. Docházelo k tomu u Opery, ale to by mělo být opraveno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.31.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
m->29+6
Super člen
13. 7. 2011   #3
-
0
-

Tak to bolo možno ono (používam Operu). Ale schválne si to tu vyskúšam   Zjavne to stále nejde. Ak totiž ten zdroják chcem editovať už vložený (pri editácii príspevku) tak mi vloží nový riadok do body p pre code

No ešte teraz som chcel pridať text za zdroják a nebolo to možné - nedá sa tam posunúť kurzor.

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>

int main(int argc, char *argv[]) {

  for(int i=0; i<=argc; ++i) {  // FIXME(m->29): i<argc
    printf("%d: %s\n", i, argv[i]);
  }

  // here is new line

  return EXIT_SUCCESS;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 7. 2011   #4
-
0
-

#3 m->29
Je to Opera, co ti na to mám říct :-). Už tu máme, jen pro ni, jednu berličku s těmi zdvojenými řádky.

Řešením může být, že pokud při editaci rozšiřuješ zdrojový kód, jej vykopírovat, smazat a vložit znovu přes vkládání zdrojového kódu.

Mimochodem, pokud jsi ve zdrojovém kódu, pak bys neměl dávat enter, ale SHIFT+ENTER. Samotný ENTER slouží, jak jsi psal, pro vkládání nového odstavce. A to je už v režii CK editoru, editace tohoto chování by už byla obtížná, jedná se o produkt třetí strany.

Nicméně, zkus to pls znovu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.31.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
m->29+6
Super člen
13. 7. 2011   #5
-
0
-

No ja mávam skôr problémy s tým, že v Opere mi niečo ide a inde nie a nie :-D

To vykopírovanie nie je nič moc, pretože si editor kód nejak formátuje sám a vykopírovaný je rozhádzaný a už sa v ňom potom nevyznám.

Na to, že to funguje so SHIFT+ENTER som prišiel, len sa mi o zdalo ako bug - možnosť dávať v kóde odstavce.

Dík aj tak, nejak sa s tým sžijem ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 7. 2011   #6
-
0
-

#5 m->29
Editor si myslí, že když chceš nový odstavec (což ENTER dělá, viz nápověda dole), pak že tedy chceš opustit Zdrojový kód (a vložit další). CHování je tedy logické, nicméně, nepříliš použitelné :-).

SHIFT+ENTER zmíněné problém řeší kompletně.

Co zdvojení řádků po editaci, vyřešilo se?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.31.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
m->29+6
Super člen
13. 7. 2011   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
14. 7. 2011   #8
-
0
-

#7 m->29
To bylo kvůli tomu, že editace je povolena pouze hodinu po napsání. Po refreshu by se ti pak už možnost editace neměla ani zobrazit.

Změnu URL po kliku na #... jsem udělal viditelnou.

Jinak jsem na dovči, tak se omlouvám za zpožděné reakce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.31.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
m->29+6
Super člen
14. 7. 2011   #9
-
0
-

Tak to mi presne tak nefungovalo. Editovať som mohol, ale už keď som to chcel uložiť tak to nič neurobilo. Len zmizlo tlačítko. Dík, za opravy a uži si radšej dovolenku ako stále pozerať sem a opravovať chyby ;-)

Inak, nejaké začína byť toto fórum moc obmedzujúce (znaky v nickoch, len hodinová editácia) :-D Aspoň už mi neskáče stránka keď si chcem pozrieť nové príspevky.

EDIT: Tak pri editovaní to vloží medzery medzi riadky aj pri SHIFT+ENTER. A nech, možno si na to zvyknem... :-|

TEST:

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>

int main(int argc, char *argv[]) {
  // some comment
  // another on
  // 3rd commen

  return EXIT_SUCCESS;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
17. 7. 2011   #10
-
0
-

#9 m->29

Inak, nejaké začína byť toto fórum moc obmedzujúce (znaky v nickoch, len hodinová editácia) :-D

Ale šak ty máš výjimku 
Hodinová editace je tu proto, že se někdy stává, že lidé změní názor, změní svůj příspěvek a všichni, kdož na něj pak reagují, jsou za debila :-). Proto, pro zachování integrity diskuze, je toto omezení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
yaqwsx+9
Posthunter
18. 7. 2011   #11
-
0
-

Nevím jestli něco dělám blbě já anebo se jedná o bug. Poprvé jsem na novém fóru vkládal do příspěvku zdrojový kód a mám problém s tím, že veškerý text, který je umístěn pod zdrojovým kódem je psán Courrierem na šedém pozadí. Ať zkouším, co zkouším, tak původní písmo tam dostat nemůžu. Viz. můj příspěvek: http://programujte.com/…dnych-radku/

Jak to napravit? (tedy pokud je to má chyba)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.122.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
18. 7. 2011   #12
-
0
-

#11 yaqwsx
Už mám připravené řešení pro tyto případy. Nech to tak, ničemu to tam nevadí. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
yaqwsx+9
Posthunter
18. 7. 2011   #13
-
0
-

#12 Curo
Nevadí? Vždyť to vypadá hrozně... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.122.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
m->29+6
Super člen
18. 7. 2011   #14
-
0
-

#11 yaqwsx
Môžeš skopírovať kód a následne ho celý zmazať. Potom napíšeš čo chceš a klikneš niekam do stredu do textu a vložíš kód tam. Kód bude vložený v strede a za kódom bude bežný text. Síce je to otrava, ale funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
18. 7. 2011   #15
-
0
-

#13 yaqwsx
Jeden příspěvek ani moderátory nezabije :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
m->29+6
Super člen
9. 10. 2011   #16
-
+2
-
Zajímavé

Ja by som sa chcel spýtať či chystáte pridať do zdrojových kódov aj čísla riadkov. Hodilo by sa to ako soľ, aby sa dalo na kúsky kódu odkazovať z textu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
9. 10. 2011   #17
-
0
-

#16 m->29
Můžeme :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.158.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý