Dobrý den, za necelý půlrok se budou dávat přihlášky na střední školu, vím že bych chtěl jít na nějakou elektro školu s maturitou. Bydlím ve středočeském kraji kousek od Mladé Boleslavi. Vím jen o dvou: Integrované střední škole v Nové Pace a poté Škodovka. Děkuji moc za vyjádření.
Fórum › Vzdělání
Střední Škola-Elektro škola
ISŠNP ti v žádném případě nedoporučuji. Bratr teď tu školu dostudoval, a musím říct, že úroveň té školy je hrozná. Z maturitního ročníku (z jeho třídy) šlo 8 lidí z 25 k maturitě a udělalo pouze 7, což si myslím, mluví dostatečně o úrovni školy. A z praktického hlediska je to to samé, protože neumí ani vyměnit vypínač :)
Pokud bys chtěl jít na elektroniku (slaboproudou), tak mohu celkově doporučit VOŠ a SPŠ Jičín. Na maturitu připraví krásně (není nikdo, kdo by neudělal státní část - na rozdíl od jiných škol). K praktickým vědomostem - naučíš se tam spoustu věcí k elektronice, vypočítat a navrhnout hromady obvodů - musíš mít ale zájem a chuť.
Studoval (jsem jedním z letošních úspěšných maturantů).
Osobně jsem vztah k elektronice neměl. Ovšem programovat jednočipy v ASM bylo zajímavé a dle mého i moc poučné. Přeci jen, pracovat s HW v jeho základní podobě mi přineslo několik zkušeností.
Dle vybraného oboru. Můžeš jak na elektroniku tak na PC.
Osobně jsem měl kombinovaný obor (elektronické počítačové systémy). Skrze IT jsem se vždy zdokonaloval sám, ale skrze elektroniku měla škola stále co nabídnout. Lidé, co nezvládají Jičín pak přecházejí právě do Nové Paky, případně dalších (i soukromých) škol nebo jdou raději na učiliště.
Záleží na tvém zaměření. Ovšem nedomnívám se, že je dobré si myslet, že tě škola naučí vše. - Ba naopak, téměř nic. Škola ti dá možnosti, zbytek musíš vyřešit sám. (Praktická zkušenost, spousta lidí ze stejného ročníku si myslela, že je škola naučí být IT odborníky - omyl.)
Zde je rozpis předmětů pro následující 4 roky: http://www.vos-sps-jicin.cz/?obor=e-d
K samotné informatice se tam dostaneš také, ale se zaměřením na elektroniku dostaneš základy (tím rozuměj základy programování, větvení, cykly, .. - věci co se naučíš doma na koleni za pár dní, takže bych to bral v klidu).
Ještě jsem neřekl jak je to s budoucím uplatněním - takže většina studentů pokračuje VŠ, u nás šel podíl lidí na ČVUT, a pak UHK, Liberec a Pardubice.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno