Zdravim,
mozte mi poradit? Rad by som urobil z obrazku submit tlacitko, ako na to?
Skusal som <input type="submit" src="...cesta..."> ale to akosi nefungovalo.
Vdaka
Fórum › HTML / XHTML
Obrazok ako INPUT SUBMIT
Co třeba toto?
<html>
<title></title>
<head>
<style>
input {background-image: url("cesta_k_obrazku"); color: black: border:0px}
//color - barva textu v tlačítku, border - 0 žádný rámeček
</style>
</head>
<body>
<input type="submit">
</body>
</html>
hmm.. taky bych toto potřeboval.. bohužel když to udělám takhle tak na talčítku zůstává defaultní název "odeslat dotaz"
navíc já na tlačítku potřebují mít nastavenou hodnotu value ale nechci aby byla vidět(třeba že by byla nastavená na malé písmo nebo tak nějak..).. chci aby byl vidět jen obrázek.. šlo by to nějak?
Myslim ze na tohle existuje input type="image"
a k čemu to vlastně potřebuješ? Nějak mi to nedochází..hanes napsal:
stejný výsledek.. obrázek překrývá value:((
To zase chapu - kdyz mas vice odesilacich tlacitek, tak podle odeslane Value poznas, ktery byl pouzit. Jinak - jaka data to odesle, kdyz pouzijes ten image? Myslim - neslo by to potom poznat jenom podle name?
jj přesně jak říkáš mám více tlačítek a každý se vztahuje k jinému záznamu.. a hodnota value předává indentifikace daného záznamu..
ale tedka nechápu tu druhou část:D pomocí name se mi hodí do url identifikace..(neumím to pořádně vysvětlit:D)
např. name="id_prispevku value="1"
no a pak mažu z databáze - delete from prispevky where id_prispevku='".$_GET['id_prispevku']."'
tzn. $get['id_prispevku']<--takhle se označí honota name a její hodnota je 1
jej.. asi jsem to vysvětlil dost kostrbatě:D
Ja chapu co chces rict. Ja se ti snazil rict tohle: Co kdybis jim kazdemu dal jine name a zadnou value? Pak to prece poznas podle tech name, ne?
dit na tom tlačítku musí být hodnoty name i value.. jsou na sobě závislé, jedna předává do url proměnnou a druhá předává do url hodnotu té proměnné.. v praxi:
www.marekj.ic.cz
tam dej třeba výpis uživatelů a tam jsou ty tlačítka.. a já potřebuju aby místo čísel na nich byl text smazat..nebo jsem to chtěl řešit obrázkem který by to překryl.. když tak bych ti mohl poskytnout ten php kod kdybys měl zájem na to mrknout:)
A zkousels co to preda kdyz to nema value? Ja mam takovy mlhavy pocit, ze to preda akorat treab url.cz?name a to se da pomoci isset detekovat.
když to nemá value tak to hodí do id_prispevku
?id_prispevku=Odeslat+dotaz
takže už vůbec nevím.. kámoš to ale nějak má pořešený.. nicméně zítra to odevzdávám tak už to neřeším.. jedničku z toho budu mít tak či tak:)
takže už jsem úplně zapoměl na to že mi s tímhle už někdo pomáhal.. je to trochu na jiný způsob přesto účinné:) a vypadá to hezky..
pomohl mi uživatel z jednoho nejmenovaného českého fora..
vyřešeno java skriptem, který vytvoří klasický html odkaz(a href) na dané tlačítko.. takže jsem u talčítka nastavil visibility:hidden a nechal jen odkaz..:)
<a id="odkaz" href="javascript:void(0);" onclick="document.getElementById('tlacitko').click();">Odkaz</a>
<input type="button" id="tlacitko" onclick="alert('Klik na tlacitko');" value="Tlacitko">
Javaskript je v takovych pripadech zbytecny, pokud to jde i s HTML
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ako získať input value bez submit-u? — založil walda
Ako zmensim a ulozim obrazok? — založil Karol
Ako uložiť otočený obrázok — založil juraj175
Submit na submit element — založil Martin