Zdravím, začínám se učit v Javě a narazil jsem na kapitolu argumenty příkazového řádku. Postupoval jsem jak je v knize napsáno a i když se stalo co se stát mělo, tak jsem princip moc nepochopil, nemluvě o mé neschopnosti předat data přes příkazový řádek z a do programu. Chtěl jsem se proto zeptat, zdali je tato kapitola vůbec užitečná, především pak pro nováčka. Osobně mi to moc nepřijde až tak důležité, ale možná se mýlím a proto se chci zeptat, zda se mám více věnovat této kapitole a snažit se ji plně porozumět, nebo mi stačí si říct, že to tak prostě funguje a hotovo. Předem díky.
Fórum › Java
Argumenty příkazového řádku
Urcite bych to nepreskakoval. Je to jedna ze nejzakladnejsich veci syntaxe kazdeho programovaciho jazyku.
Z toho ci jsi napsal ale neni poznat cemu presne nerozumis. Argumenty se v Jave predavaj jako pole Stringu v main metode. Nic sloziteho na tom neni.
Pokud program spoustis pres prikazovou radku, tak jen zadas parametry oddeleny mezerou. V IDE si to budes muset nekde naklikat.
#2 D-Fox
Tak jsem si teď hrál s proměnným prostředím a vše konečně funguje. Nerozumím, nebo spíše nejde mi uložit a následně zobrazit ty parametry. Dělám v NetBeans, ale to v této souvislosti ho moc nepotřebuji.
Mám tento jednoduchý kód:
public class Demo {
/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String arg[]) {
if (arg.length > 0)
{
for (int x = 0; x < arg.length; x++)
{
System.out.println(x + ". argument příkazového řádku: " + arg[x]);
}
}
else
{
System.out.println("Na příkazovém řádku nebyly specifikovány žádné argumenty");
}
}
}
Kompilace je bez problémů. Když pak ale otevřu příkazový řádek, najedu do složky s programem (C:\Documents and Settings\User\Dokumenty\NetBeansProjects\Demo\build\classes) a zadám např. java Demo Adam tak mi to napíše: 0. argument příkazového řádku: Adam. Měl bych za to, že se to uložilo, jenže když pak zkouším znovu program, tak mi to vyhodí "Na příkazovém řádku nebyly specifikovány žádný argumenty". Kde je chyba? Nebo mám něco špatně?
#5 Draffix
No jako promenna to funguje. Ale neni to tak, ze by se jeji obsah zachovaval pri dalsim spusteni.
Urcite znas systemovy prikaz 'ping', ktery vetsinou spoustis napr:
ping nix.cz
... prikaz 'ping', argument 'nix.cz'. Nebo napr. jak si sam psal:
java Demo Adam
spoustis prikaz java, ktery zpracuje parametry Demo a Adam tak, ze spusti prelozenou java tridu Demo a preda ji parametr Adam.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Argumenty príkazového riadku — založil Milan
C# zápis do příkazového řádku — založil Začátečník MEGA32
Parametre príkazového riadku v DOSe — založil m-> 29
Operator + se 2 argumenty — založil Dejv
Argumenty ve funkci. — založil survik1