Serus potreboval by som vedieť či sa dá nejako nastaviť aplikáciu tak že ak mam nejaký hlavný form s kade sa spúšta ďalší tak mam tam
Dim Form2 As New Form2
Form2.Show()
ale ked sa mi ukáže form2 a prepnem si to na hlavný form a znova stlačím aby sa zobrazil form2 tak ukáže jeho duplikát a neviem ako možem toto "duplikovanie zastavit" aby sa len jeden dal zobrazit .... vopred díkes
vytvoří novou instanci třídy Form2 a zavolá na ní Show - zobrazí dialog. Pokud nechceš tvořit nové instance, ale pracovat jen s jednou, tak potom proměnná form2 nemůže být lokální, ale musí být členská (nebo jinak globální). A než na dialog znovu zavoláš Show, tak se musíš podívat, jestli je zobrazený. Pokud není, tak ho zobrazíš a pokud je zobrazený, tak mu předáš jenom fokus (nebo něco podobného).
díky a cem sa ešte spýtať či týmto postupom bude možné ukladáť napr. z textboxu vo Form2 text uložiť do INI a pri opätovnom spusteni programu či ho tam načíta čo náhodou nevytvorí už iný form kam to nenačíta
Do formu2 by jsi přidal button na který když se klikne přečte jednotlivé textboxy a ulozí jejich text do txt nebo ini souboru(v C# je to pomocí streamwriteru tuším).
A aby tam příště byli stejné hodnoty by jsi udělal tak ,že by jsi při otevíráni formu2 načetl data ze souborů (v C# streamreader) a zapsal by jsi je do textboxů.
Na toto se většinou používají eventy - zobrazení formu - Load a zavírání/zavření formu - FormClosing/FormClosed. Při zavírání uložíš, co potřebuješ a při zobrazování formu zase načteš, co potřebuješ a nastavíš do příslušných komponent.
#1Trebor
Nebála bych se poradit tady v tom obchodě. Sama jsem nedávno podobnou otázku řešila a poradili mi tam velice pěkně. Navíc se tam můžeš vcelku slušně inspirovat, takže bych se opravdu nebála podívat. Za sebe rozhodně doporučuji - http://www.sedacky.cz/