Zdravim,
da sa nejak obist heslo v BIOSe? Otcovi sa v notebooku "sam od seba" zahesloval a nevie sa tam dostat.
Neviete poradit?
Fórum › Hardware
Zaheslovany BIOS
sam od sebe :D :D, musis googlovat, vim ye na stolnich PC stacil na zakladce odelat jeden pin a yresetovat bios, potom tam uy heslo nebzlo. Slysel jsem taky ze nektere verze biosu maji uz prednastavene hesla od vyrobcu, ktere jsou pouzit vzdicky ale to se spis bude tykat zakladovek minulych let.
eMan píše:#
# sam od sebe :D :D, musis googlovat, vim ye na stolnich PC stacil na zakladce odelat jeden pin a yresetovat bios, potom tam uy heslo nebzlo. Slysel jsem taky ze nektere verze biosu maji uz prednastavene hesla od vyrobcu, ktere jsou pouzit vzdicky ale to se spis bude tykat zakladovek minulych let.
Ja viem, je to divne. Preto som to "sam od seba" dal do uvodzoviek. Ale napadlo mi aj, ci sa mu tam nenasackoval nejaky virus, pretoze subezne s tym mu prestali fungovat USB porty a wireless...ako keby boli v BIOSe vypnute...:)
Ano, nekdy jde pouzit pro vstup do BIOSu defaultni heslo. Stejne tak jsem slysel o bootovacich discich, ktere dokazi heslo prepsat. Osvedcene reseni je prehozeni pinu na zakladni desce, pripadne vytazeni baterky z desky za soucasneho vytazeni pocitace z elektricke site (radeji po delsi dobu).
ak to nieje defaultne heslo -> ak mas pristup k MB, tak staci na par hodin odpojit bateriu pre BIOS - je to len obyc. CMOS takze potom by mal by defaultny
a ak nevies ani defaultne tak potom na strankach vyrobcu by sa mali nachadzat helsa, inak neviem ....
http://jakub.lajmon.name
Proc na par hodin - ten se smazne hned jak ho odpojis od stavy. Staci vytazhnout hlavni baterku, baterku na boardu a odpojit od site a je z nej zase panna ;)
CommanderZ píše:#
# Proč na pár hodin - ten se smázne hned jak ho odpojíš od stavy. Stačíi vytáhnout hlavní baterku, baterku na boardu a odpojit od sítě a je z něj zase panna ;)
No zároveň se ale připrav na nahrávání nového BIOSu. Protože se ti hodí do defaultního nastavení, takže jestli třeba v obchodě ti nahrávali novější BIOS nebo ty sis nahrával BIOS přijdeš o něj. A mít nejnovější BIOS a sledovat to není na škodu, někdy sice nepřináší nové verze skoro nic, někdy ale třeba podstatně vylepší stabilitu nebo výkonnost. Vir, kterej by ti přenastavil BIOS a zahesloval ? imho asi nee ;) I když nemožné to není, ale je to dost nepravděpodobné. To spíš tvůj tatík byl šikovnej..... ;) A vzhledem k tomu, že jak říkáš přestalo běžet USB tak ho pořádně klepni přes prsty a zahesluj to aby se tam nedostal ;)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
kámoš s tím měl taky problém. ale nedostal se do toho. odpojení baterky jsem zkoušel jako první. nešlo. ty piny mi taky nepomohly. asi jsem dělal něco blbě. pokud se to udělalo "samo od sebe" tak bych zkusil nějaké defaultní hesla, která najdeš na netu. jak ostatně všichni řekli.
A odpojil ten komp od (elektrické) sítě?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Bios — založil honza125
Cpress je zaheslovaný? — založil paking
Z PIC s BIOS — založil some programer
Excel - Zaheslovany Workbook — založil Dildo
Odvařil jsem si bios — založil brgul