Zdravím, prosím vás dá se nějakým způsobem zjistit doména serveru, na kterém se spouští skript?
Předem díky za každou radu
#3 gavec
Co tím myslíš, uživatele z určité domény? Můžeš kontrolovat odkud uživatelé přišli a pokud přišli z daného serveru povolit jim zobrazení obsahu nebo dokumentu, jinak pouze IP adresami nebo registrací uživatelů.
#4 null_while
Jasně, ale v případě, že se jedná o XML dokument, tak je to asi složitější. Pač tam php kod nenapisu. Snažím se to zatím vyřešit htaccessem. Zjistil jsem, že se tam nedají blokovat jen IP adresy, ale i domény. Teď spíš ale řeším, jak zakázat parsování dokumentu ze vzdáleného serveru. Deny from all tuto funkčnost neobsahuje. Takže kdyby někdo věděl, byl bych rád za radu
#5 gavec
Pomocí htaccess zablokuj přístup k tomu xml pomocí deny from all a uživateli ho předávej pomocí php skriptu, ve kterém nejdřív ověříš doménu a teprve odešleš ten xml dokument.
#5 gavec
Já také nemluvím o podstrkování php kódu do xml dokumentu, ale o skrývání odkazu dokumentu. Stačí jednoduchý hash souboru, deny from all a tam kde bude vést odkaz na tento soubor stačí povolovat nebo kontrolovat IP. Tato ochrana by ti bohatě stačila.
Vem si příklad z aurory, také nemáš šanci najít odkaz bez toho, aby si našel hack (hash) do dalšího kola, to kolo je standardní php soubor. Když v tom souboru dáš jednoduchou podmínku na IP adresy nebo jak jsem již uváděl na ty svoje domény jak si chtěl, tak nemají šanci.
Možná ještě upřesním, o co vlastně jde.
Potřebuju vytvořit skript, který bude spouštět nějaký vzdálený uživatel pomocí cronu. Tento skript by měl obsahovat ověření, zda-li se skript spustil z domény xyz.cz. Pokud z této domény byl skript spuštěn, umožní vzdálenému uživateli skript stáhnout. Vše by mělo probíhat automaticky ze vzdáleného serveru pomocí cronu. Na mém serveru by měl být pouze aktualní xml dokument a overujici skript.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku