Dobrý den, chci se zeptat, jestli neporadíte s nějakým SW pro návrh a sestavení DB. Mám představu o tom, že si vytvořím tabulky a jejich provázání, pak si nadefinuji, která data z toho budu tahat a po programu chci, aby mě vypsal odpovídající sql dotazy. Existuje něco takového?
Fórum › MySQL
Program na návrh DB
#1 Kall_Ell
Pokud chceš jen dané SQL dotazy můžeš si například navrhnout databázi podle svých představ v (MySQL) phpMyAdmin a potom při každé akci, kterou provedeš se Ti daný SQL dotaz, kterým si zobrazil, smazal, editoval, vybral položku, apod. vypíše. Samozřejmě můžeš databázi navrhnout úplně někde jinde a do tohoto správce jen importovat db a sledovat SQL.
Pokud Ti jde jen o SW tak se přikláním k uživateli crazy.
No především mě jde o offline sw. Nechci se připojovat pomoci toho sw k DB. Chci jen vizuálně sestavit danou db(vizuální zobrazení a provázání tabulek) a pak vygenerovat dotazy které budu potřebovat(různé náhledy a výběry). Následně generované dotazy použít v php scriptech vlastní stránky. Dělám jeden privátní web s db, kde je spoustu dotazů, tabulky se mě taky hromadí, tak si chci ušetřit práci a udělat si v tom nějaký přehled. Ideální by bylo, aby to umělo generovat sql jak pro mySQL tak i postgreSQL.
V tom případě ti doporučuji použít nějaký databázový layout, například dibi. Který se bude starat o to, aby tvé SQL dotazy byly správné, bezpečné a validní. Generovat offline můžeš na localhostu samozřejmě a při návrhu skriptu, kde s DB pracuješ potřebuješ stejně znát strukturu, kterou máš v předpokládám admineru nebo phpmyadminu uloženou a při každém procházení ti to vypíše i sql dotazu.
Zkusím se mrknout na dibi, už jsem o tom něco slyšel. Ale v případě použití dibi by to chtělo něco na vizuální zobrazení struktury tabulek. Maloval jsem si tabulky a jejich provázání v excelu, ale to je docela nepraktický. Mě to docela pomáhá, když mám před očima provázání tabulek.
Diagram (tvé chtěné vizuální zobrazení) ti vykreslí kde jaký systém. Je toho na internetu spousta. Stačí hledat sql 2 diagram, diagram from sql. Teď jsem toho na google našel hromady. DIBI doporučuji je to nezávislý layout, takže je jedno jestli programuješ procedurálně nebo objektově.
Snad Ti to pomůže, ale opravdu doporučuji abstraktní knihovnu DIBI, diagramy (jeden z odkazů co napíšu vespod), kvalitní systém pro správu (phpMyAdmin, Adminer).
http://www.dbvis.com/
http://sqldeveloper.solyp.com/…r/index.html
http://sql2diagram.sourceforge.net/
pokud bys vyzkoušel ten MySQL workbench, tak bys viděl, že je to komplexní nástroj, který to všechno, co požaduješ zvládá... (vytvoořit diagram, export do SQL, sestavit DB, ukládání dotazů, apod.)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
WinApi - program na navrh el. obvodu — založil klinki
Program, ktory otvori iny program — založil Nummi
Návrh — založil Jan Malý
Moderátoři diskuze