Zdravím.
Jsem uplny začatečnik, pomužete.
Da se spustit exe soubor přes HTML stranku.
HTML mebude na žadnem servru.
Bude v mem PC
Exe soubor bude ve stejnem adresaři jako HTML.
#1 Birisek
Spustit ho jako aplikaci v prohlížeči nemůžeš, ale můžeš na něho přímo odkazovat. Stačí když dáš do odkazu cestu k němu (v počítači). Takže například:
<a href="file:///C:/NEKDE/neco.exe ">Odkaz na rychlé spuštění aplikace</a>
#2 null_while
Nějak to nefunguje
<a rel="nofollow" href="file:///d:/Putty.exe ">Putty</a>
Vyskoči okno Stažení souboru.
Hned na to dotaz Stažení souboru - upozornění zabezpečení
Spustit - uložit - storno
Když dam spustit tak vyskoči explorer
http://shell.windows.com/…Fallback.asp?…
Bohužel HTML je pouze standardní značkovací jazyk, který nenabízí podporu spouštění .exe souboru přímo v prohlížeči. Pochybuji dokonce, že by to šlo v jiném jazyce, leda kdyby byl program psaný např. v pythonu, javě, c(#, ++) před kompilací do .exe typu. V ani jednom případě by ti to v .html souboru stejně spustit nešlo.
Kdysi jsem kupoval nějaky časopis tykajici se PC, kde bylo i CD s demo programy, hry, atd.
Po vložení se spustila HTML stranka, dalo se listovat a přimo na stance bylo " spustit nebo nainstalovat".
Nějak to musi jit.
Umim trochu anglicky ale technicke věci a ještě ohledně programovani, ktere skoro neumím asi nezvladnu a neochopím.
Na dalším vlákně řeším můj problém s podobnou tématikou, ale já to nastavené již mám, jen mi blbnou malé problémy, ale zkus si to přečíst:
http://programujte.com/…veho-odkazu/#…
Možná je to ten problém co psal CzechBoy (tak nějak ta přezdívka je). Bohužel mě nepomohla.
Řekl bych, že v klasickém prohlížeči to bez potvrzení nepůjde. Třeba takový FF si na tom vyloženě zakládá :).
Napadají mě 2 možnosti:
Řekl bych, že v klasickém prohlížeči to bez potvrzení nepůjde. Třeba takový FF si na tom vyloženě zaklád
No vubec by mi nevadilo kdyby vyskočilo nějake to okno.
Prohližeč se pokouši spustit program ******
Chcete ho opravdu spustit.
Ale i takove řešeni jsem nikde nenašel.
Nebo spíše jak donutit OS, aby v případě asociace přípony .html s FF ho přesto otevřel v IE? Asociace s příponou snad nijak nesouvisí s výchozím prohlížečem, takže lze mít jako výchozí prohlížeč FF a html soubory otevírat v IE.
EE.
Ja to myslel jinak.
Udělat normalní klasickou HTML, ktera by jela ve všech prohližečich.
Do ni strčit odkaz na dalši HTML, ktera by spustila nějake pop okno v IE s dotazem.
"Opravdu chcete soustit program"
Velka bezpečnostni rizika ???
Chci udělat tabilku s našimi wifi AP a pokud jede AP jen va nějakem radiu tak tam dat odkaz a pokud pojede v Mikrotiku tak spustit winbox.
Psal jsem že to nepojede na žadnem servru.
Bude to jen HTML v mem počitači a i když to někdo čorkne tak stejnak nezna hesla.
Zkoušel jem to v excelu, ale ten při spoušti hyperodlaz na AP blbne při přihlašovani
#16 Borisek
Ono je celkem jedno co chceš ty, ale tento přístup je rizikový ( v tvém případě třeba ne, ale obecně ano) a proto musíš počítat s tím, že na standardně nastaveném systému to nepojede nebo to bude vyžadovat odklikání různých potvrzení.
Proč to neuděláš třeba ve VB nebo Delphi, určitě by s tím bylo míň práce.
nebo ještě zkusit v .shtml a ssi spustit
<!--#exec cmd="Cesta_s_parametry" -->
Zkus si ještě pročíst tenhle topic:
http://www.hotscripts.com/…xe-html.html
A jenom pro představu, takhle nějak si to představuješ? (soubor ke stažení - rozbalit a spustit html.exe :))
Obecně nejjednodušší bude, když taková aplikace nebude vytvořená v HTML.
Představ si, že by šlo na straně uživatele spustit exe file uložený na serveru. To by hackeři vyblbli. Navštívil by jsi web, kde by jsi kliknul na link a spustil by se soubor pro formátování tvého hard disku.Jak by se ti to líbilo?
#23 remmidemmi
No třeba IE nabidne vice možnosti.
Otevřit,uložit.
A blb co klikne na otevřit a nevi vo co gou, tak si za škody zpusobene v PC muže sam.
Pokud mu to zformatuje HD, tak si pdruhe da pozor na co kloka.
Liborb.
V čem to bylo zkompromovano.
A vzhledem k tomu, že takových, jak ty říkáš blbů, je obrovské procento, má takové omezení svůj význam.
#24 Borisek
To je normální C++/Win32 aplikace, která využívá komponentu WebBrowser (základ IE). Jenom je "mírně" upraveno chování, takže to umí "příkazy", které si můžeš prohlédnout v tom html souboru. Takže lze zapsat vlastní index.html, používat CSS, JS ...., upravit "příkazy", ...
Jak se pracuje s ini soubory v Delphi, tak to ti google poradí rychle.
Stejně tak, jak udělat načtení dat do listboxu z ini souboru.
A úplně stejně ti poradí jak spustit prohlížeč a jiné aplikace (ShellExecute).
EDIT: Jinak by se samozřejmě stejná aplikace (jako ta moje) dala napsat i v Delphi.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku