Už jsem zkoušel různé varianty s použitím if ale ani jedna mi nefuguje, takže prosím o pomoc, jak zapsat do c++ aby, když napíšu heslo 3646 program napsal "šprávně", a když napíšu něco jiného, tak aby napsal "špatně".
Fórum › C / C++
C++ Funkce když
používáš operátor přiřazení. Výraz heslo = 3646 bude bude vyhodnocen vždy true. Operátor porovnání je ==. Porovnání řetězců by asi bylo šikovnější.
hu
Krom toho nerovna se je != (nicmene existuje take else vetev, takze neni vubec potreba), if musi mit vyraz zavorkach... Taktez nekontrolujes, jestli se neco do hesla nacetlo, tak tam muze byt nakonec libovolne smeti pokud to selhalo.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int heslo = 0;
cout << "napis heslo" << endl;
cin >> heslo;
if (heslo == 3646)
{
cout << "spravne" << endl;
}
else
{
cout << "spatne" << endl;
}
}
Zkuste si např. představit heslo 0736. Pokud ho načtu jako číslo, bude to 736. Při porovnání s konstantou 736 by pak bylo jako správné vyhodnoceno i zadání 736. Proto jsem navrhoval porovnávání řetězců.
hu
#6 hlucheucho
Ja jen opravil kod, detaily si pak uz musi poresit sam, pokud na ne tedy vubec narazi :)
No a pokud by zadal neco jako if (heslo == 0736) tak nacteni cisla 736 nebude fungovat (a vetsinou ani zadani 0736), jelikoz ta konstanta bude brana jako osmickova hodnota.
Hele, moc děkujuuuu. Jsi fakt dobrej
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Funkce kdyz se text zmeni — založil paking
Volání funkce z jiné třídy ukazatelem typu obecné funkce — založil pretis
šablonová funkce jako členská funkce třídy - jde to? — založil yaqwsx
C Funkce jako parametr funkce — založil František Brámek