#2 Jerry
Zatim nekamaradis moc s WYSIWYGem. :)
Twitter Bootstrap ma komponentovy model, ktery dava hranice svetu HTML/CSS/JS.
Bootstrap komponenty sestavime manualnim psanim kodu, nebo visualne pres WYSIWYG. Visualni sestaveni je exponencialne efektivnejsi a vysledny kod identicky.
Microsoft Visual Studio ma GUI Builder, i QT, GTK, Flex, Swing, Java FX to maji.
CMS pouziva WYSIWYG, ale CMS je system pro management obsahu.
GUI Builder (v RAD) je paleta a platno (+ properties) pro visualni tvorbu GUI.
Prozradim, ze jsem napsal pro visualni tvorbu formularu s Twitter Bootstrap WYSIWYG system v HTML/CSS/jQuery. WYSIWYG system tvori identicke HTML, jako bych psal rucne, takze to nikdo nema sanci rozpoznat. HTML se pouzije treba jako template pro ad-hoc vyvijeny system v Jave (nebo .NET) pro views.
Komplexni form, manualne zabyrajici pul dne, umi WYSIWYG za pul hodiny. Cely frontend manualne za par dnu, s WYSIWYG obvykle za den.
Jde i prepnout do HTML a hackovat kod, pote zpet do visualniho modu. Je to zalozene na DOM, takze jQuery $("#neco").append(...); funguje dale
K bodu 2 hledam nejvice funkcemi nabity Bootstrap WYSIWYG.
MS Frontpage byl HTML editor, nahrazen za MS Publisher, ktery je uspesny dodnes, ale pro laiky, a neresi potrebu webovych vyvojaru.
Profi webovy vyvoj jde napr. s "Bootstrap Studio" (placene JS reseni). Kdyz dame hlavy dohromady, budeme mit pokoj od HTML a cely life-cycle webove aplikace managovan GUI Builder systemem. Upravy jdou bez stourani do markupu. S Bootstrap uz neni potreba upravovat CSS. Jen kdyz se obarvuje (theming). Grid system a predpripravene CSS tridy resi zbytek.
Pochopil jsem odpoved na 1., ze se v tomto ohledu znalost nepredava v knihach ani v komunite. Jen nevim proc. Nemuze to byt nejake negativni zaujeti proti WYSIWYG konceptu, prave kvuli Microsoft produktum, ktere generuji necitelne spagety? V JS pres .append() jde pridavat ciste, validni, bootstrap html.
Odpoved na 2. zatim nic. (jaky nejlepsi Twiiter Boostrap WYSIWYG znate). Ja vim o Bootstrap Studio, ale to neni free. Kontrola nad kodem je stejna, jako bez WYSIWYG.
https://bootstrapstudio.io/ Cely frontend jde visualne naklikat, a tim se uz nenadrit.