Ahojte.
Chcem sa naučiť programovať v jave a potrebujem nejakú učebnicu vhodnú pre začiatočníkov, ktorá by ma naučila naozaj programovať. Čítal som OOP od Rudolfa Pecinovského, ale táto kniha mi nesadla a ak by som sa mal rozhodovať znovu, do mojej knižnice by som ju nekúpil.
Takisto som dlhšie pokukoval po Thinking in Java od Eckela, ale keďže nie je dostupná v češtine a pre moju chatrnú angličtinu si ju nemôžem dovoliť kúpiť.
Poraďte nejakú... dik
Fórum › Java
Učebnica programovania pre začiatočníka
#1 ITLover
Na základy jsou dobré knihy od p. Herouta (v první jsou základy javy, v další grafika, pak je tam jeden díl o knihovnách a poslední je myslím XML v javě), ale jsou starší.
Jinak co se týče jazyka u těchto knih obvykle na pochopení stačí obvykle základy angličtiny,
Já studoval ještě před revolucí, tenkrát nebyl internet a programy včetně manuálů byly v angličtině, a jen k některým se dala za těžký prachy sehnat dokumentace v češtině - většinou s docela velkým zpožděním, většinou jsem to pochopil z příkladů a z toho jednoduchého popisu, jen výjimečně jsem použil příruční slovníček.
Další věc je, že dnes na internetu existují ke všem nejrozšířenějším jazykům rozsáhlé tutoriály obvykle stylu krok za krokem a to jak v angličtině tak v češtině, tam si navíc můžeš najít/vybrat takový návod, který ti stylem psaní bude nejlépe vyhovovat. Pak není problém si tyto návody stáhnout nebo vyexportovat do PDF a ke čtení použít čtečku/tablet/mobil.
#6 ITLover
Našel jsem volně ke stažení čtvrté vydání v angličtině, které jsem ještě nečetl, ale to asi nechceš.
Našel jsem ji také na bazaru
https://www.sbazar.cz/adellaa/detail/82500997-myslime-v-jazyku-java-bruce-eckel
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
úloha z programovania v c++ — založil Ivana
úroveň Inforamtiky/Programovania na stredných školách — založil Onsi
Pre soferov — založil dalaman