Po dlouhme laborovani ze i podarilo ze vzdalene DB vygenerovat EDMX a patricne entity.
Problem vznika ve spravnem rozpoznani typu.
napr:
Sloupec: PSC->Number(5,0) se mi do entity EF vygeneroval jako short - takze PSC vetsi nez 32768 zpusobovali chybu pri konverzi
Sloupec: ObecnaData->Clob, se mi do EF vygeneroval jako string, nojo ale jako hodnota v tom sloupci je nekdy skutecne string ale jindy rozsypany caj s nejakymi BIN daty a dalsi problem na svete - konverze nefunguje správne
V referencich mam
EntityFramework v. 5.0.0.0
Oracle.ManagedDataAccess v. 4.122.18.3 aby cely program tyto assembly znal tak mam nasledujici v configu.
<system.data>
<DbProviderFactories>
<add name="ODP.NET, Managed Driver" invariant="Oracle.ManagedDataAccess.Client" description="Oracle Data Provider for .NET, Managed Driver"
type="Oracle.ManagedDataAccess.Client.OracleClientFactory, Oracle.ManagedDataAccess, Version=4.122.18.3, Culture=neutral, PublicKeyToken=89b483f429c47342" />
</DbProviderFactories>
</system.data>
V GAC ale diky instalaci https://www.oracle.com/database/technologies/dotnet-odacmsi-vs2017-downloads.html jeste Oracle.ManagedDataAccess.EntityFramework v. 6.12.18.3 pro EF verze 6. Toto mi ale nejde vubec pouzit no nejspis proto ze v soucasne chvily pouzivam EF5.
Pomuze prosim nekdo s objasnenim cele problematiky Oracle vs. MS a tim eliminovat nejen zde popsane chyby, tech otazniku je v konecnem dusloedku vice. Napr jak ve studiu pracovat s EF CODE FIRST.
Cele to zkousim na VS 2017 comunity protoze pro novejsi studia jeste ze strany oracklu vydana podpora.
Diky za kazdy nazor.