Ahoj,
muze mi nekdo vysvetlit, proc se mi po prechodu ze stolniho pc na notebook rozhodi nektere componenty na formulari? A jak tomu prip. zabranit?
Dekuji za odpoved
Jde napr. o to, ze mam v rade nekolik labelu a textboxu. Pri prechodu na jiny monitor se zacnou prekryvat. Pritom maji vsechny anchor treba na topleft. Nebo se nektera z krajních komponent zobrazi uplne mimo formular. Jedna se o wf projekt.
#3 Mrkus
Tak na to si musíš napsat metodu, ve které přepočítáš umístění a rozměry všech komponent.
Já na tohle používám v jednom projektu vlastní metodu "zoom". Funguje tak, že si před prvním zobrazením formuláře zaznamenám výchozí pozice, rozměry komponent, rozměry okna, velikost písma atd. A pak dle potřeby provedu zoom tak, že vše přepočítám (zoom_factor * výchozí rozměry..). (Pokud zoomování provádí uživatel když už je aplikace načtena, tak je dobré před změnou rozměrů zneviditelnit form, přepočítat a form znovu zobrazit. Je to mnohonásobně rychlejší a nedochází k nepříjemnému blikání.)
Pokud chceš mít jistotu zobrazení na monitorech s různým rozlišením, tak bych doporučoval naučit se WPF, v něm se toto dá efektivněji vychytat. Základní pochopení XAMLu ti pár měsíců zabere ale do budoucna se to asi vyplatí.
#5 Rufus
Mně z toho popisu není jasné, co přesně se ti s tím děje. Pokud je to jako na obrázku níže, tak správné uzavření do nějakého kontejneru by pomohlo.
#7 gna
já myslím, podle jeho popisu co mu to dělá, že mu to upraví pozice, aby se prvky v řádku vešlí na řádku, ale nepřizpůsobí se jejich velikosti, takže ty componenty se překrývají jen nevím v jaké míře, znamená to, že první label začíná klasicky vlevo, první text pole už začátkem překrývá, ten první label, druhý label leze do prvního text pole a druhé text pole do druhého labelu atd.
hodil by se výřez screenu
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku