Dobrý den, přátelé. Toto je můj první příspěvek na tomto fóru. V poslední době trpím problémem s mým počítačem. Včera jsem uložil některé wordové dokumenty z kanceláře na domácí počítač pomocí pera a nemohu je nijak upravovat ani upravovat. Nechápu, proč se to děje a jak lze tento problém vyřešit. Může mi s tím někdo pomoci?
Fórum › Offtopic
Proč nemohu upravovat Word dokumenty?
#1 Алленпаттерсон
Ujistěte se, že formát souboru uložených textových dokumentů odpovídá programu, který používáte k jejich úpravě. Pokud jste například uložili dokumenty ve formátu .docx (formát Microsoft Word), ujistěte se, že používáte program, který tento formát podporuje.
Pokud je problém v ukládání v nevhodném formátu, možná budete muset soubory převést do vhodnějšího formátu. Použijte online nástroje nebo programy, které vám s tím pomohou.
Pokud soubory stále nejdou otevřít ani upravit, zkontrolujte integritu souborů. Při přenosu souborů může někdy dojít k chybám. Zkuste soubory zkopírovat zpět na USB disk a přenést je znovu.
Pokud problém přetrvává, zkontrolujte formát souborů a program, který používáte k jejich otevření a úpravám. Ujistěte se také, že je verze softwaru aktualizována na nejnovější verzi, abyste předešli problémům s nekompatibilitou.
Pokud poskytnete podrobnější informace o tom, k jakým chybám dochází při pokusu o otevření souborů, mohu poskytnout konkrétnější doporučení.
#1 Allenpatterson
"...V poslední době trpím problémem s mým počítačem. Včera jsem uložil některé wordové dokumenty z kanceláře na domácí počítač pomocí pera a nemohu je nijak upravovat ani upravovat. ..."
Já mám zase problém s tvojí češtinou :) Co znamená "trpím problémem"? Co znamená "uložit pomocí pera" ?
Jakýho péra, sakra? Pamatuju péro na digitalizačním tabletu HP. Jeden takový tablet s pérem mám. Je velký 12"x12" a připojuje se po sériové lince. Ty tablety se používaly někdy od konce 70-tých let do první poloviny 90-tých let minulého století v CAD programech, převážně ve stavebnictví nebo strojírenství. Od roku 1994 jsem žádné péro u počítače neviděl a už vůbec ne u Wordu. A propó, Word, asi myslíš Microsoft Word, to ještě existuje? Ten paskvil je dávno překonaný Open Officem, který je dokonalejší a otevřený a zadarmo. Stačí si dát do vyhledávače OpenOffice. Ačkoliv jsou šílenci, v jisté brněnské firmě, kteří ještě dnes používají k psaní dopisů a majlů Microsoft Excell. Píší texty do řádku onoho paskvilního tabulkového kalkulátoru, pak to zazipují a pošlou majlem jako přílohu.
Kdyby jsi používal OpenOffice, neměl by jsi problémy s pérem a ukládáním a editací souborů.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Proč nemohu smazat řádek v tabulce — založil jAkErCZ
Složka Dokumenty — založil ospaly.stanislav
Nepřístupné dokumenty z jiného usera — založil psenik
Vyhledávání v php (PDF dokumenty) — založil Paja2
Nemohu komentovat články — založil Matěj Andrle