Zdravím, potreboval by som pomoc zo zadaním lebo sa neviem vôbec pohnúť, na začiatok by stačilo keby ste mi poradili ako spravím to že ked užívateľ zadá meno súboru tak mi z neho bude čítať, pretože viem to spraviť iba tak, že viem nastaviť priamo súbor z ktorého bude čitať, no neviem ako by som to spravil že by sa otvaral subor ktorý pred tým zadá užívateľ...
FILE *vstup;
int c;
vstup = fopen("pokus.txt","r");
while ((c = getc(vstup)) != EOF)
putchar(c);
fclose(vstup);.
...takto to viem spraviť že to číta priamo z toho pokus.txt ale ako to spraviť keď pred tým zadá uživateľ napr. že to má čitať z data.txt ...vopred dík za rady...dúfam že som to zrozumiteľne napísal ak nie tak sa ospravedlňujem.
CELÉ ZADANIE: Užívateľ zadá meno súboru (max.20 znakov aj s koncovkou), heslo (max.10 znakov) a číslo 0/1. Napíšte program, ktorý v prípade 0 zašifruje zadaný súbor pomocou Vigenérovej šifry s heslom <heslo>. V prípade zadaného čísla 1 musí program dešifrovať vstupný súbor pomocou zadaného hesla. Výsledok (šifrovania alebo dešifrovania) nech sa zobrazí na obrazovku.
Pozn.: Vigenérova šifra funguje tak, že dané heslo sa cyklicky pripočítava ku danému textu. Pozrite si http://en.wikipedia.org/…%A8re_cipher (stačia vám odseky Description a Algebraic description)
Príklad:
zadaj subor: vstup.in (obsahuje napr. aabbccddeef )
zadaj heslo: abc
zadaj mod: 0
vystup:
abdbdedegeg (bolo pripocitane abcabcabcab)