#8 gna
snažil jsem se napsat odpověď do vlákna PHP / návrh na vylepšení formuláře.
Text odpovědi napsat lze, odeslat již nikoliv. Zvláštní je, že jsem chtěl reagovat na poznámku gna a tento uživatel se objevil zde v jiné sekci v novém vlákně...
píši do tohoto vlákna, protože mi sem nejde přidat nové vlákno. Napíši text příspěvku do nového vlákna, včetně jeho názvu, nikoliv krátkého), stisknu Odeslat. Text se "odešle"... kamsi :) ale nezobrazí. Vtipné.
Takže, taková úvaha. Všimli jste si úpadku různých diskuzních fór v Čechách (na Moravě též)? Všimli jste si jak skončilo fórum programuj.cz ? Udělali z něj inzertní fórum pro zájemce o práci. Mysleli, že prašule se budou hrnout. Houby s octem, nemají inzerenty, takže jsou na tom hůř, než když psali o programování :)
A všimli jste si pomalého leč trvalého úpadku Aukra? Pořád tam něco nefunguje. Anebo, všimli jste si úpadku hyperinzerce? Když ji vloni vylepšili, tak ji zahrabali definitivně. :)
Rozjet nové fórum je strašně obtížné. Trvá to strašně dlouho, bez ohledu na obory. Mnoho portálů se prostě nerozjede ani za několik let. Aby na portál lidé chodili, musí na něm být něco, co je přitáhne, inzeráty to nejsou :). Většinou to jsou informace a věcné odpovědi na jejich otázky. Proto přijdou. Česká fóra mají navíc limit v tom, že jsou v češtině. Tím pádem se redukuje množina potenciálních uživatelů. Fóra v angličtině jsou na tom lépe. Ostatně, i Němci mají fóra v angličtině a příspěvků v němčině je na nich málo. Vloni jsem na jednom německém programátorském fóru četl příspěvek kohosi, kdo hledal radu. Dostal odpověď, odkaz na anglickou stránku. Žadatel fňukal, že to je anglicky a on anglicky neumí. Tak schytal kritiku, že v elektronice a programování je bez angličtiny absolutní nula.
Pominu-li postupný úpadek tohoto portálu (programujte.com) v důsledku zaostávající údržby a postupné nefunkčnosti, pak navíc na tomto portále toho dost chybí, myslím kategorií. Výsledek je zmenšující se množina uživatelů. Inzeráty fórum nezachrání. Určitě ne. Když odejdou uživatelé, návštěvníci, skončí ti, kteří inzeráty zadávají.
Tak to jen taková prvomájová jarní úvaha.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku