Dobrý den prosím o pomoc ... dělám program kde mám převést m3 na mm3 a naopak jenže když zadám 5 m3 na mm3
tak mi program vypíše hodnotu 5.0E9 mm3 .
špatný datový typ ?
zkoušel jsem to i jako double ale je to to samé
předem díky za odpověď
Dobrý den prosím o pomoc ... dělám program kde mám převést m3 na mm3 a naopak jenže když zadám 5 m3 na mm3
tak mi program vypíše hodnotu 5.0E9 mm3 .
špatný datový typ ?
zkoušel jsem to i jako double ale je to to samé
předem díky za odpověď
#5 liborb
Zdravím, prosil bych o radu jak naformátovat text v "Text Field" (textovem poli)
Zobrazuje se mi zde "1.0E9" potřebuji právě aby tam byli nuly. Proměnná je v typu double.
System.out.format("e = %10.1f%n", e); //zde mi format funguje
jTFvysledek.setText(String.valueOf("%10.1f",e)); //avsak ja jej potrebuji naformatovat zde, a to mam cervene a nevim si rady
- kvuli tomu abych mohl v cyklu podle nul useknout cislo
Dekuji za jakoukoli radu, ci odkaz
Michal
Moc nechápu o co se snažíš a hlavně proč to chceš narvat do jednoho řádku, ale možná se trefím:
jTFvysledek.setText(String.format("%15.1f", Double.parseDouble(String.format("%15.1f", e).substring(0, String.format("%15.1f", e).length() - 11))));
#9 liborb
nešlo mi tak jak jsem chtel, ovsem Váš kus zdrojáku mi velmi pomohl, teda az me to trklo, ze to musim upravit jeste na dalsich dvou místech :)
dělám kalkulačku pro výpočet hodnoty rezistoru dle barev: takže když je hodnota 1000 tak useknu tři nuly a dam tam 1kΩ
nakonec jsem jej upravil takto:
jTFvysledek.setText(String.format("%18.0f", Double.parseDouble(String.format("%18.0f", e).substring(0, String.format("%18.0f", e).length() - 9))));
díky moc !
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku