Java + OOP - konzolová aplikace Evidence pojištění – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java + OOP -  konzolová aplikace Evidence pojištění – Java – Fórum – Programujte.comJava + OOP - konzolová aplikace Evidence pojištění – Java – Fórum – Programujte.com

 

Jakub60
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 7. 2023   #1
-
0
-

Ahoj,

Našel by se tady někdo, kdo by mi pomohl? A omlouvám se a nezlobte se, kdybych obtěžoval.  
Jsem v rekvalifikačním kurzu- programovaní JAVA.
Naprostý začátečník. Nikdy jsem neprogramoval a PC užíval jen word,excel,PP. Dal jsem se na tu rekvalifikaci, poněvadž jsem se chtěl naučit alespoň trochu programovat a tak být nějak užitečný v důchodě (mám pár let do důchodu). Přecenil jsem síly, i když mi kdysi šla matika. A tak se zdá, že si budu muset pořídit bačkory, deku a fajfku a místo programování spíš křížovky a sudoku. Přesně to co jsem nechtěl, ale vypadá to tak.

Mám udělat tento úkol (zadání níže) a po kurzu Java základy a OOP vůbec nevím jak a kde začít. Jedná se úkol ke zkoušce a musím to mít jinak rekvalifikaci místo Úřadu Práce budu muset platit. A já opravdu nevím. Jestli můžete, prosím pomožte.

Třeba někdo z Vás tu rekvalifikace dělal anebo to pro Vás nebude tak složité. Prosím potřebuji zdrojový kód podle tohoto zadání. Já to bez návodu nejsem schopen napsat.

Naprogramuj: .

Evidence pojištění - Zjednodušená verze.

Konzolová aplikace (Java, )

Naprogramuj konzolovou aplikaci pro evidenci pojistných událostí.

Minimální požadavky ke splnění

  • Aplikace obsahuje správu pojištěných (to jsou pojištěné osoby, např. "Jan Novák"):
  • Vytvoření pojištěného
  • Evidujte jméno, příjmení, věk a telefonní číslo
  • Zobrazení seznamu všech pojištěných
  • Vyhledání pojištěného podle jména a příjmení

Dané entity jsou uloženy v kolekci v paměti
Aplikace je naprogramována podle dobrých praktik

Využívejte konstruktory pro inicializaci objektů
toString() pro jejich výpis
Oddělujte kód do samostatných tříd a souborů

Editaci a odstranění pojištěných ani ukládání dat po skončení aplikace není třeba řešit.

Děkuji. J, 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.130.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
30. 7. 2023   #2
-
0
-

  1. Je to tady potřetí
  2. Opět jen zadání bez konkrétního problému
  3. Když to někdo udělá za tebe, tak je ti to k ničemu
  4. Nazdar

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kit+15
Guru
30. 7. 2023   #3
-
0
-

#1 Jakub60
Nechej si to vyrobit na ChatGPT, aspoň se naučíš používat AI.

Na Javu dělám občas školení, ale nepočítej s tím, že tu někdo bude dělat za někoho domácí úkoly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.106.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jakub60
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 7. 2023   #4
-
0
-

#2 gna
Děkuji, 
chápu takto se to může zdát z tvého pohledu. Ale není tomu tak a není to k ničemu. Naopak. Mohu něco pojmout z toho co je. A v klidu rok dva si cvičit to co dělali zkušenější a z toho co udělali. Možná že je někdo, kdo bez jakéhokoliv backgroundu  po jednom týdnu a dvou cvičení  něco takového je schopen napsat. Já to nejsem. Neskočím 2,5 metru do výšky, když sotva přelezu metr. Když mi nikdo nepomůže nemám šanci.
 
Že je to potřetí? Prošel jsem zde JAVA  x let zpět a nenašel. Víš-li, řekni.  
Rád bych napsal konkrétní problém. Pokud bych vůbec měl nějaké tušení jak do toho vstoupit.
I tak děkuji že jsi reagoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.130.–
Jakub60
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 7. 2023   #5
-
0
-

#3 Kit
Tak když děláš školení na Javu, tak víš přesně o čem to je nebo jak to je . Já s tím mám velký problém, jak jsem psal. A ty buď mi pomůžeš anebo mi nepomůžeš. I tak dík. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.130.–
Kit+15
Guru
30. 7. 2023   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.106.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jakub60
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
31. 7. 2023   #7
-
0
-

#6 Kit
Podívám, zkusím,  uvidím a napíšu jelikož se nejspíš dostanu do problému, ale zkusím. Děkuji. J.

#6 Kit

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.130.–
JerryM0
Věrný člen
1. 8. 2023   #8
-
0
-

Hele pupíčku tady jsou všichni důchodci. Tak se nevymlouvej.

Já teda v Javě nikdy neprogramoval ale prozradíš nám v jakým prostředí to děláš ? Eclipse ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:6901:90ae:80c1:e48d...–
Jakub60
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
1. 8. 2023   #9
-
0
-

#8 JerryM
Nevymlouvám se (proč, a na co) Bohužel každý e- kurz začíná nainstalujete si NetBeans. A tak vše se snažím dělat v NetBeans. Až dodatečně při nějakých diskuzích se všichni smějí, proč to nemáme a proč to není v IntelliJ IDEA.
Na otázku proč v kurzech  to autoři tedy neopraví aby si lidi instalovali IntelliJ IDEA, tak není na to čas. A tak všechny úkoly se snažím dělat právě v NetBeans. A tento poslední už prostě nedávám. Pomůžeš mi s tím?  J

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.130.–
JerryM0
Věrný člen
1. 8. 2023   #10
-
0
-

já nejsem programátor v Javě takže asi ne, sem byl jenom zvědavej, a taky nechápu proč v tvým věku si vybereš to nejtěžší co muže bejt ...

https://www.javatpoint.com/intellij-idea-migrating-from-netbeans

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:6901:90ae:80c1:e48d...–
Jakub60
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
1. 8. 2023   #11
-
0
-

#10 JerryM
Dnes to taky nechápu. Ale původní smysl jsem se snažil sdělit hned v tom mém prvním při založení vlákna. A tobě dík jak  za reakci tak i upřímnost. J. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.130.–
JerryM0
Věrný člen
1. 8. 2023   #12
-
0
-

užitečný odkaz:

https://uloz.to/file/YmU0cGdMN6RC/jetbrains-intellij-idea-ultimate-2017-2019-2022-password-is-admin-rar#!ZGpmAwR2Zwx2AwR0LGN0AzZmZmyyARAFAx5IpKcIIx16omOvMD==

https://stackoverflow.com/questions/26079330/intellij-idea-help-console-application

https://www.youtube.com/watch?v=H_XxH66lm3U

https://stackoverflow.com/questions/7704405/how-do-i-make-my-java-application-open-a-console-terminal-window

https://www.java.com/en/download/help/javaconsole.html

https://www.java.com/en/download/help/javaconsole.html

a tady je dokonce i příklad

https://www.codeproject.com/Articles/1188190/A-Simple-Java-Console-Interface-From-Scratch

https://www.developer.com/guides/creating-a-custom-java-console/

https://superuser.com/questions/351164/how-do-i-display-the-java-console

na internetu je velká spousta příkladů

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:6901:90ae:80c1:e48d...–
Kit+15
Guru
1. 8. 2023   #13
-
0
-

#10 JerryM
Pro vývoj v Javě není IDE nutné. Stačí mít kvalitní editor a k němu kompilátor.

Z toho důvodu také nechápu, proč někteří vývojáři sdílí v Gitu i nastavení svého IDE. Také nesdílím nastavení svého editoru, na to mám jiný projekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.75.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
remmidemmi0
Věrný člen
1. 8. 2023   #14
-
0
-

#1 Jakub60
to zadání je triviální, primitivní. Problém není u Tebe, Jakube. Problém je u vedoucího přeškolovacího kurzu. Vedoucí kurzu není programátor. Je to hloupý ajťák. Ajťáci neumí programovat. Ajťaci umí jen kódovat. Toto měj vždy na paměti. Žádný Ajťák tě programovat nenaučí, když to sám neumí. Zase platí to, co jsem tu už psal jinde:

Přečti si nejprve tento článek:  http://www.jplabs.co.uk/cz/programovani.html

Nejprve si musíš udělat analýzu. to znamená, zeptáš se vedoucího kurzu - ajťáka, co přesně, jaké údaje budou o každém pojištěnci. Uvidíš ajťákovu zmatenou reakci. Nejspíš bude ajťák mlžit. Tak si budeš muset nějaké údaje sám vymyslet. Třeba: jméno, příjmení, datum narození, druh zaměstnání, atp. Bude to asi na tobě. Potom si musíš napsat PROGRAM, to jest "jízdní řád" pro počítač. Stahni si nějaký flowchart  Já k programování používám Wondershare EdrawMax. V tom si pěkně nakreslíš PROGRAM. A teprve potom si rozhodneš v jakém jazyce a pro jaký počítač si ten tvůj program zakóduješ. Na tyhle databázový programy je ideální PHP a MySQL. Netřeba na to ani žádný doškolovací kurz, ani hloupého ajťáka. Stačí si vždy otevřít nápovědu, on-line manuál k PHP a vybrat si ten správný příkaz.  Samozřejmě můžeš program zakódovat v Javě nebo Pythonu nebo kdoví čem jiném. Dokonce, třeba v Hewlett Packard Basicu na takovémto obstarožním počítači: https://www.hp9845.net/9845/hardware/9845b/

nebo v databázi, myslím to byla dBase IV nad MS DOSem ... Je to jedno, ale vždy budeš potřebovat nejprrve ten nakreslený program.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.36.–
Richard
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 8. 2023   #15
-
0
-

No já tenhle projekt dělám právě teď a co je na tom těžkého? Jen promyslet začátek, nakopnout to a pak už jen založit projekt, promyslet si třídy a atributy a zkoušet a zkoušet. Je fakt, že tohle ti tu nikdo přesně nenapíše celý kód, pokud chceš splnit tenhle úkol jen kvůli papíru, tak to nemá cenu,.Já osobně mám spíše obavy z toho testu než z projektu, protože mně tlačí čas a nestíhám to všechno projít.

Tak šup šup, jdi se projít a hurá do toho

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:ca8:a16:4ed9:e49e:e209:1b8d:1cf3...–
Jméno
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
3. 8. 2023   #16
-
0
-

 Prelozit to do javy by uz snad nemusel byt nejaky extra problem

import java.util.*

fun main(args: Array<String>) {
    val students = mutableListOf<Student>()

    fun createStudent() {
        val name = readLine("Enter student's name: ")!!
        val age = readLine("Enter student's age: ")!!.toInt()
        val address = readLine("Enter student's address: ")!!

        students.add(Student(name, age, address))
    }

    fun searchStudent() {
        val name = readLine("Enter student's name: ")!!

        val student = students.find { it.name == name }

        if (student != null) {
            println("Student found:")
            println(student)
        } else {
            println("Student not found.")
        }
    }

    fun listStudents() {
        println("Listing all students:")
        for (student in students) {
            println(student)
        }
    }

    println("Welcome to the student records program.")

    while (true) {
        val option = readLine("What would you like to do? (create, search, list, quit): ")!!

        when (option) {
            "create" -> createStudent()
            "search" -> searchStudent()
            "list" -> listStudents()
            "quit" -> break
            else -> println("Invalid option.")
        }
    }
}

data class Student(val name: String, val age: Int, val address: String)
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.74.147.–
JerryM0
Věrný člen
7. 8. 2023   #17
-
0
-

ještě jsem objevil že pro Javu existuje terminál VT100

https://stackoverflow.com/questions/52767585/how-can-you-use-vt100-escape-codes-in-java-on-windows

https://github.com/Top-Q/jsystem-so-telnet-client/blob/master/telnet-client-so/src/main/java/systemobject/terminal/VT100.java

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:9ddb:d648:82aa:2b05...–
zemiak0
Duch
7. 8. 2023   #18
-
0
-

inymi slovami, napis 

triedu Poistenec
  jmeno,    // "jmeno prijmeni" bude spolu
  vek 
  telefonni cislo

  metodu toString() ktora vlozi tieto udaje do retazca String 

do ArrayList<Poistenec> si pridaj ludí

metodu pridaj()
  kde bude .add( poistenec)

metodu vypis()
  kde je for() cyklus

metodu hladaj()
  tiez for() cyklus

malé menu,  co opakovane vypise
1. Pridaj poistenca
2. Vypis zoznam
3. Hladaj

4. Koniec

pocka na odpoved z klavesnice
a podla volby zavola jednu z metod, alebo ukonci 

IDE neries, NetBeans zatial uplne stačí 

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.201.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 3. 2024   #19
-
0
-

#1 Jakub60
Ahoj,

mohl bych tě poprosit o pomoc ohledně projektu?

Mockrát děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
27. 3. 2024   #20
-
0
-

#19 Martin
pomoct ??? ale to vlákno je starý skoro 2 roky ...

nechceš si radši založit nový vlákno ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:90b7:b3a4:68e5:a382...–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 3. 2024   #21
-
0
-

Ahoj, mohl bych poprosit o zdrojový kod. Vůbec nevím jak začít. Zárověn se omlouvám že takhle otravuji.

Naprogramuj konzolovou aplikaci pro evidenci pojistných událostí. Před odevzdáním si zkontroluj, že tvůj kód odpovídá kritériím uvedeným v další záložce níže.

Minimální požadavky ke splnění

Aplikace obsahuje správu pojištěných (to jsou pojištěné osoby, např. "Jan Novák"):

Vytvoření pojištěného

Evidujte jméno, příjmení, věk a telefonní číslo

Zobrazení seznamu všech pojištěných
Vyhledání pojištěného podle jména a příjmení

Dané entity jsou uloženy v kolekci v paměti
Aplikace je naprogramována podle dobrých praktik

Využívejte konstruktory pro inicializaci objektů
toString() pro jejich výpis
SRP - Oddělujte kód do samostatných tříd a souborů (lekce C#, Java, Python, JavaScript, PHP)
SoC - Nekomunikujte s uživatelem v té samé třídě, která ukládá data (lekce C#, Java, Python, JavaScript, PHP)
Dodejte validace alespoň prázdného jména
DRY - Neopakujte ten samý kód vícekrát, ale takový kód vložte do metody (např. zadání jména a příjmení se v aplikaci může opakovat několikrát, lekce C#, Java, Python, JavaScript, PHP)

Editaci a odstranění pojištěných ani ukládání dat po skončení aplikace není třeba řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
27. 3. 2024   #22
-
0
-

#21 Martin
vubec nechápu o co de ... založ si nový vlákno ... tam neni jasný v tom zadání v čem to má bejt napsaný .. Java ? C# ? PHP ? ASP ??? 

jinak je to klasická semestrálka na vš informatika .... taky sem takovou dělal v Pascalu v roce 1994 :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:90b7:b3a4:68e5:a382...–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 3. 2024   #23
-
0
-

#22 JerryM
ahoj, omlouvám se. Má to být napsaný v Javě vůbec nevím jak začít aby to splňovalo všechno viz zadání. Budu rád za každou pomoct či radu.  Předem mockrát děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 3. 2024   #24
-
0
-

#22 JerryM
Jinak už mám založené nové vlakno a jmenuje se to založení projektu. Předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Textová hra (Konzolová aplikace) — založil JiriVavru

Java - OOP program — založil butrax_1

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý