zamýšlím se proč v Česku stále selhává digitalizace. Každý software který se má v rámci "digitalizace" spustit , je spíše velký průšvih. Naposledy digitalizace stavebního řízení. Vyšlo to na stamiliony korun, výsledek je průšvih. Budou prý potřeba další stamiliony korun a mnoho dalších let programátorské práce. Vzpomínám si na podobné digitalizační aféry: digitalizaci sociálních úřadů, anebo registrace motorových vozidel ... Vždycky slušně řečeno "průšvih". Napadá mne výstižnější slovo . Pak jsem vždy četl vysvětlování a zdůvodňování politiků, proč se to opět nepovedlo. V posledním případě, digitalizace stavebních úřadů, jsem opět četl vyjádření vrcholných politiků. Konkrétně nyní samozvaného odborníka na programování, ministra Kupky (vystudovaný novinář s kariérou profesionálního mluvčáčka). Ale nikde jsem dosud nečetl vyjádření těch programátorů. Prý na to byli čtyři, něco jako čtyři mušketýři. Určitě by bylo zajímavé slyšet nebo si přečíst jejich názor, proč se to zase nepovedlo ...
Fórum › Offtopic
Digitalizace v Česku
Mě na tom udivuje to, jakým způsobem se tyhle věci nasazují. Prostě se to nahodí a pak se narychlo doplňují nutné chybějící funkce. Analytici, konzultanti, testování, na to se asi nehraje. Stejně tak technicky, až když to padne, tak se zjistí, že nestačí přikoupit ramku, ale celá architektura se musí překopat.
Vždycky je v tom tolik peněz, že by se dala založit nová firma plná odborníků, ale u nás se dodavatelé nestydí předat sračku. A protože se na to nedohlíží, tak se do poslední chvíle ani neví, že je to k ničemu. Tak pak odvoláme ministra a hotovo. Ale proč ty zakázky dostávají firmy, které to nezvládnou, kdo se na tom namastil? Kolikrát ještě?
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů
Podobná vlákna
První Privátní Gladiatus server v Česku! — založil Luxion
Výpis jména pozpátku — založil LUK4S3K
Výpočet determinantu matice — založil Anet
Metoda nevraci pozadovany vysledek — založil plasmo
Knihovna pro vytvoření aplikace klient - server — založil Mixxy
Moderátoři diskuze