Digitalizace v Česku – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Digitalizace v Česku – Offtopic – Fórum – Programujte.comDigitalizace v Česku – Offtopic – Fórum – Programujte.com

remmidemmi0
Věrný člen
před 11 hodinami   #1
-
0
-

zamýšlím se proč v Česku stále selhává digitalizace. Každý software který se má v rámci "digitalizace" spustit , je spíše velký průšvih. Naposledy digitalizace stavebního řízení. Vyšlo to na stamiliony korun, výsledek je průšvih. Budou prý potřeba další stamiliony korun a mnoho dalších let programátorské práce. Vzpomínám si na podobné digitalizační aféry: digitalizaci sociálních úřadů, anebo registrace motorových vozidel ... Vždycky slušně řečeno "průšvih". Napadá mne výstižnější slovo   . Pak jsem vždy četl vysvětlování a zdůvodňování politiků, proč se to opět nepovedlo. V posledním případě, digitalizace stavebních úřadů, jsem opět četl vyjádření vrcholných politiků. Konkrétně nyní samozvaného odborníka na programování, ministra Kupky (vystudovaný novinář s kariérou profesionálního mluvčáčka). Ale nikde jsem dosud nečetl vyjádření těch programátorů. Prý na to byli čtyři, něco jako čtyři mušketýři. Určitě by bylo zajímavé slyšet nebo si přečíst jejich názor, proč se to zase nepovedlo ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.10.–
gna
~ Anonymní uživatel
1890 příspěvků
před 2 hodinami   #2
-
0
-

Mě na tom udivuje to, jakým způsobem se tyhle věci nasazují. Prostě se to nahodí a pak se narychlo doplňují nutné chybějící funkce. Analytici, konzultanti, testování, na to se asi nehraje. Stejně tak technicky, až když to padne, tak se zjistí, že nestačí přikoupit ramku, ale celá architektura se musí překopat.

Vždycky je v tom tolik peněz, že by se dala založit nová firma plná odborníků, ale u nás se dodavatelé nestydí předat sračku. A protože se na to nedohlíží, tak se do poslední chvíle ani neví, že je to k ničemu. Tak pak odvoláme ministra a hotovo. Ale proč ty zakázky dostávají firmy, které to nezvládnou, kdo se na tom namastil? Kolikrát ještě?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý