Ahoj,
potřebuji vytvořit webovou prezentaci o cca 5 stránkách. Většina webu bude statická, ale dvě stránky musí být dynamické. Jedná se o půjčovnu šatů, takže na jedné bude výpis z databáze šatů (listing typu e-shop) + kalendář výpůjček propojený s GoogleCalendar + přidávání šatů a na druhé stránce výpis z databáze referencí ke každým šatům respektive k celé půjčovně.
Jsem spíše (x)HTML/CSS kodér. Z PHP znám pouze základy a to ještě z dob verze 4.x, dokážu ale kód "nabastlit" tak, aby to "nějak" fungovalo. To ale samozřejmě neřeší případné bezpečnostní díry nebo stárnutí a nahrazování PHP funkcí za nové.
Rád bych, abych se o web po PHP stránce dále moc nemusel starat a taky nechci strávit měsíc dostudováváním základů PHP, abych pak stejně zjistil, že to co chci, už je pokročilejší a lepší je pouze vzít kód z nějakého tutorialu. Znalosti totiž dále nevyužiju. Co je dle Vás teď pro mě lepší:
- mám se pokusit nějakým způsobem ohnout Wordpress, případně jiné CMS (vyzkoušet desítky pluginů, případně upravit nějaké pro mé potřeby a dopřeložit do češtiny), abych si zajistil automatický update kódu na vyšší verzi v případě updatu CMS (s tím, že budu pokaždé zase muset dopřeložit updatované pluginy)? Už jsem to jednou úspěšně udělal, ale v tuhle chvíli nepotřebuji blogovací systém.
- mám zkusit najít nějaký PHP framework, čímž (doufám) trochu odstíním tu nejnižší vrstvu a v případě přechodu webhostingu na vyšší verzi PHP bude (doufám) pouze potřeba updatovat verzi frameworku bez nějakých výraznějších zásahů do kódu? Pokud ano, jaký? Potřebuji pouze nějakou lehkou verzi: čtení/zápis/úpravy v databázi. Sessiony asi ani nevyužiju.
- nebo to v tomhle případě raději celé ručně nabastlit "aby to fungovalo", složitější části kódu kopírovat z tutoriálů a neřešit žádné updaty?
Díky moc za rady!