Chcel by som si spraviť web, na ktorom by mal byť malí rámček a v tom rámčeku obrázky a po bokoch šípky (jedna na ľavej a druhá na pravej strane rámčeka). S nimi by som chcel posúvať obrázky o jeden obrázok do nejakého smeru. Mám napr. v rámčeku 5 zobrazených obrázokv, ale celkovo ich je napr. 15 a keď stlačím napr. šípku do prava, tak nech mi ich posunie o jeden obrázok doprava. Prosím vás, kto vie nech poradí. Alebo nejaký zdroj nech dá, kde by som sa to naučil. Ďakujem.
Fórum › CSS
Posúvanie obrázkov
K mojej otázke by som chcel ešte niečo pridať, potom by som to už asi aj sám vedel:
Mám takýto style:
#arrow a:active {
background-position: top -150px;
}
Ak kliknem na odkaz, ktorý má pozadie obrázku, tak sa posunie. Ale ja ak kliknem na šípku, potrebujem aby sa iné obrázky posunuli. Pre príklad:
#arrow a:active --> (POSUŇ TENTO OBRÁZOK)
Slovne: Ak kliknem na obrázok šípky, posuň obrázok webu.
Teraz to mám takto: Ak kliknem na obrázok šípky, tak sa mi posunie tá šípka.
Ja to potrebujem nejak prepojiť, ak je jedna podmienka splnená, tak nech sa to neprejavý na nej, ale na druhej. Prosím poradte.
#1 Peter
http://www.1stwebdesigner.com/…s-scrollers/
Co takto zkusit občas google?
Mám zatiaľ spravený taký jednoduchý slider. Je ale po celej dĺžke prehliadača. A keď kliknem naň, tak sa obrázok o určitú dĺžku posunie. Len ja by som potreboval, aby bol vidieť len jeden (stredný) obrázok. Aby tie po okrajoch neboli vidieť. Teraz mám dlhý pás obrázkov, ktoré po kliknutí posuniem. A ja chcem spraviť taký slider, že tam bude vidieť len jeden obrázok, nie celý ten pás. Prosím vás, ako by som mohol všetko naokolo odrezať? Alebo ak niekoho napadá niečo lepšie, prosím, poradte. Mňa napadlo. napr. zväčšovať a zmenšovať z-index, ale to mi príde potom trochu chaotické.
PS.: nemyslím tým odrezaním to, že sa budem môcť pomocou posúvnika posúvať pro prehliadači, mne je teraz vidieť napr. 3 obrázky a ja chcem v nich videť len jeden. To ostatné, akokeby tam nebolo. Ten obrázok má rozmery okolo 1000 x 400px.
#4 Peter
to co shante se jmenuje lightbox, tech je haldy, najdete si ten ktery vam vyhovuje.
vetsinou je to js(lightbox) a xml(co ukazuju a jaky to ma popisek) ktery je navazan na css v ramci stranky nebo je jim vyplneny frame. existuji i vychytane flash verze lightboxu, ale to je asi zatim zbytecne.
Pozrel som na moju starú správu a myslím si, že som to aj trochu divne popísal a niektorý nemuseli pochopiť, aký mám problém. Tak pre istotu to tu lepšie popíšem:
Chcem spraviť niečo takéto:
http://imageshack.us/photo/my-images/683/slideri.jpg/
Vlastne, to som spravil ja, ale jQuery plugin je stiahnutý a ja si to chcem spraivť od nuly. Tam som stihol zachitiť práve posunutie dvoch obrázkov(toho červeného a žltého).
V mojom kóde, čo si skúšam spraviť od nuly mám tri obrázky, ktoré sú umiestnené vedľa seba pozdĺž celého monitoru(šírky prehliadaču). A keď na ne kliknem, tak sa o jeden obrázok posunie doprava. Len problém je v tom, že ja to mám na celú šírku, takže mám hneď zobrazené tri obrázky, len ja potrebujem len ten stredný, ako na tom obrázku vyššie. Rozmýšlal som, že by som to spravil pomocou hidden, len by som to skryl, ale neviem či je to dobrý spôsob.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Posúvanie obsahu — založil Content
Corel draw x6 posuvanie medzier medzi pismenami — založil Ondro
Prehliadac obrazkov — založil martin.007
Upload obrázkov — založil Jakub
Nahlad obrázkov — založil Tomáš Lacko