Ahoj,
Jsem ve VB teprve začátečníkem, ale potřebuju poradit jak udělat tabulku fotbalové ligy. 16 týmů, po zadání výsledku bych potřeboval, aby se tabulka přepočítala a týmy se posunuly na svá správná místa. Navedl by mě někdo jak to udělat?
Ahoj,
Jsem ve VB teprve začátečníkem, ale potřebuju poradit jak udělat tabulku fotbalové ligy. 16 týmů, po zadání výsledku bych potřeboval, aby se tabulka přepočítala a týmy se posunuly na svá správná místa. Navedl by mě někdo jak to udělat?
Tabulku máš uloženou v paměti (jméno týmu + odehrané zápasy + skóre + body + ...), takže nejlépe objekt nebo alespoň struktura.
Všechny účastníky ligy uložíš do pole o délce 16 (pole objektů nebo struktur).
Výsledek vložíš výběrem 2 různých týmů z tohoto pole, podle výsledku započítáš body (výhra, remíza), přičteš počet odehraných zápasů, přičteš skóre.
Následně může pole setřídit podle pořadí a vypisovat od prvního do posledního indexu nebo bude výpis podléhat setřídění, to je skoro jedno.
Setřídění provedeš podle pravidel - nejvíc bodů, skóre, počet odehraných zápasů ... ty budou asi někde dostupné (nejspíš budeš potřebovat si ukládat i výsledky vzájemných zápasů, aby si to měl opravdu dokonalé).
A na výpis může použít cokoliv ... od konzole přes víceřádkové textové pole a listbox (listview) až nějakou komplexní opravdu vypečenou komponentu, která bude umět všelicos i vypsat tabulku.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku