Ahoj,
C++ je pořád nejsilnějším jazykem, ale psát v něm není procházka růžovým sadem. Pokud na to máš koule a troufneš si, tak proč ne :)
V C++ se programují zejména výkonově náročné aplikace a většina dnešních her (což se samosebou nevylučuje), ALE začínat rovnou v C++ bez "učitele", který ti bude radit co a jak, když si nevíš rady, tak to ve většině případů dopadne tak, že to zabalíš a vrhneš se jinam. Tím samozřejmě vyzdvihuji ty, kteří to překousli a vydrželi :)
VB.NET se v našich končinách až tak nechytil. To za velkou louží pravděpodobně frčí daleko víc. To si troufám říct hlavně kvůli tomu, že pokud člověk shání nějakou radu/sample, tak se s ním velice často setkávám.
Já osobně VB.NET nepoužívám, nevyhovuje mi jeho ukecanost, která (pro mne) činí tento kód velice nepřehledným. Zkrátka jsem zvyklý na céčkovou syntaxi a když si projedeš inzeráty na .net developery, tak v drtivé většině hledají programátora ovládající c# a ne vb.
Já šel zlatou střední cestou. C# mi vyhovuje po všech stránkách, vliv "nižšího" výkonu jsem prozatím nepocítil, resp. nikdy jsem nepotřeboval napsat aplikaci, která by měla být výkonově až tak odladěna.
Syntaxe je céčková, obsahuje některé vychytávky z C++, které nejsou v Javě. Vývoj je rychlý a zdrojový kód je přehledný (pokud si to nenapíšu jako prase, což je u všech jazyků :) ).
Ostatně věřím, že nejvíc programy brzdí programátorské seky namísto Garbage Collectoru :)
Každý jazyk si najde svoje zastánce, kteří ti budou říkat, že ten jejich je ten nejlepší, to já si netroufám posoudit, jen jsem ti sem napsal svůj osobní názor s tím, že ti to třeba pomůže ve volbě. Ta je koneckonců stejně na tobě. Vyber si a programuj. Jinak se to člověk nenaučí.