SDL - IMG_load error – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SDL - IMG_load error – C / C++ – Fórum – Programujte.comSDL - IMG_load error – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
SparkCZ0
Duch
23. 2. 2012   #1
-
0
-

Čau lidi,
Moc se omlouvám jestli tu spamuju, ale podobný vlákno sem tu nenašel.

Právě se učim SDL podle Lazy Foo' tutorials, ale sekl sem se u třetí lekce. V ní popisujou jak používat jiný formáty než BMP a to pomocí rozšíření SDL_image. No postupoval sem přesně podle návodu - všechny soubory nakopíruju kam mam, přidám SDL_image.lib do linkeru a v projektu nahradim

loadedImage = SDL_LoadBMP( filename.c_str() );
timhle:
loadedImage = IMG_Load( filename.c_str() );

jenže pokaždý když dám debug, tak mi to vyhodí tuhle chybu: 

error LNK2019: unresolved external symbol _IMG_Load referenced in function "struct SDL_Surface * __cdecl load_image(class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> >)" (?load_image@@YAPAUSDL_Surface@@V?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@@Z)

btw: mam Win7, C++ Express 2010

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.144.–
TheSpark
lukas.balaz0
Super člen
23. 2. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
SparkCZ0
Duch
23. 2. 2012   #3
-
0
-

Já bych radši řešení přímo na výše zmíněnej problém... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.144.–
TheSpark
yaqwsx+9
Posthunter
23. 2. 2012   #4
-
0
-

Máš opravdu správně přilinkované knihovny sdl.lib, sdlmain.lib a SDL_image.lib? Nastavení VS je občas celkem ošemetné (ve smyslu na co konkrétně (projekt, solution) se dané nastavení použije) - proto osobně např. knihovny zásadně linkuji z kódu:

#pragma comment(lib, "SDL_image.lib")

Takto člověk přesně ví, že knihovna je k projektu přilinkovaná a neudělá chybu z nepozornosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.58.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
SparkCZ0
Duch
23. 2. 2012   #5
-
0
-

#4 yaqwsx
Linkoval sem to přes project properities -> linker -> input a několikrát si to kontroloval a zkoušel různý varianty. Bohužel ani #pragma nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.144.–
TheSpark
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
24. 2. 2012   #6
-
0
-

Podle toho tutorialu jsem zacinal a vse mi vzdy fungovalo v kombinaci VC10 (express) a Win7. Podle chyby to fakt vypada na neprilinkovanou libku. Zkus kouknout, jestli mas spravne nastevene linkovani pro verzi, kterou prave kompilujes (release/debug). Pripadne nekam hod project, at to muzem zkusit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.187.–
SparkCZ0
Duch
24. 2. 2012   #7
-
0
-

Tak se vážně moc omlouvám. Teďka sem si ještě jednou projížděl umístění knihoven a zjistil sem že z nějakýho nepochopitelnýho důvodu sem tam měl zástupce a ne ty knihovny...  

Takže díky za rady a tohle považujte za vyřešený...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.144.–
TheSpark
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

SDL error — založil Kamil Maršálek

SLD IMG_LOAD — založil Lukáš Vašek

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

[SDL] Help — založil WraCkeR

SDL — založil Miro1701

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý