Zdravím,
vytvářím webovou stránku s testy a potřeboval bych poradit jak, kam a kdy data odesílat. Podle dat bych poté vykresloval grafy. Jednotlivé otázky testu se střídají donekonečna (je to něco jako procvičování), takže nemohu data odesílat až na konci testu.
Myslím si, že nejlepší by bylo odeslání dat pomocí AJAXU PHP stránce, která by pak data někam uložila.
Data by se mohla odesílat při každém zodpovězení otázky, ale tím by se asi přetížil server. Bylo by dobré ukládat data do cookies a po nějaké době (každých 5min a při ukončení testu uživatelem) nebo existuje nějaké lepší řešení?
Data by se ukládala do MySQL databáze nebo obyčejného souboru. U souboru by to možná bylo jednodušší.
Co byste mi poradili?
Fórum › PHP
Ukládání dat pro grafy
Pro ukládání rozhodně použij databázi. Frekvence odesílání dat záleží na reálné zátěži, ale ani odesílání při zodpovězení jedné otázky by nemělo server přetížit.
Pokusil jsem se to odeslání dat nějak sesmolit, ale nechce mi to fungovat :(
function sendData(col, value) {
post_data = "?col="+col+"&"+ (((window.location).toString()).split("?"))[1]; // col je název sloupce (mám 2, jeden pro správné odpovědi a jeden pro špatné) a to za tím je jméno uživatele (jméno řádky v databázi)
var objekt = false;
if (window.XMLHttpRequest) {objekt = new XMLHttpRequest();}
else if (window.ActiveXObject) {
try {
objekt = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
} catch (error) {
objekt = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");}
}
if(objekt){
objekt.open("POST","game/php/getData.php",true); // getData.php mám ve stránce jako skrytý iframe
objekt.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
objekt.send(post_data);
}
}
Co dělám špatně?
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů
Podobná vlákna
Výběr typu uložení dat pro Grafy generované JS — založil MilanL
Zpusob ukladaní dat pro aplikaci v C# — založil ales
PHP ukládání dat pro různé uživatele — založil Ondra
Ukladani dat — založil Earl Cash
Ukládání dat na foru — založil Luky
Moderátoři diskuze