Hledám nějakou knihu, ze které by jsem se mohl pořádně naučit 3ds Max, protože tutoriálů v češtině moc není(angličtinu umím na úrovni psaného textu), má někdo zkušenosti s touhle knihou?
http://neoluxor.cz/…-max--41468/
Mám verzi 2012 a kniha je pro starší verzi, nebude to problém?
Fórum › 3D Studio MAX
Kniha o 3ds Max
#1 Zzzajda
těch knih o 3ds Max je celkem dost... http://knihy.cpress.cz/?p=searching&search=3ds+max&searchBy=title&sortBy=date&dir=desc
a tady přímo u nakladatelství jsou ještě levnější...
já bych spíš doporučoval videotutoriály. V češtině jich najdeš celkem dost. Anglicky je taky pochopíš, protože přesně vidíš kde kliká. Free jich existuje už dost.
Nejlepší je však objednat si nějaké členství na stránkách a tam se z kvalitních tutů učit. Osobně knihy o 3D moc nedoporučuji.
Zzzajda: ja tú knihu mám, je dobre písaná a dá sa s nej veľa naučiť. Ale ja osobne som sa najviac naučil z tutoriálov. Taktiež neviem dobre anglicky, tým videotutoriálom veľmi nerozumiem, ale kedže je to všetko pekne vidieť a ja to opakujem, tým sa to postupne učím. Tá kniha ma výhodu, že to tam máš všetko popísané, ale zas, ja ju často nepoužívam, lebo dokým sa vymotám v približne 1100 stranovej knihe, tak stratím aj polhodinu :-) Moja rada: kúpou nič nestratíš. Je síce dosť drahá, ale dá sa tam dosť naučiť. Keď teda veľmi nepreferuješ videotutoriály, je to asi najlepšia voľba.
#1 Zzzajda
to zzzajdo
já doporučuji rozhodně Cinemu 4D. naučíš se v ní snadno, nebudeš čekat tři dny na render a bude to vypadat slušně.
najdeš ji když zadáš: cinema 4d torent
musíš mít stažený utorent. pokud umíš s torenty zacházet, ta to zvládneš.
a ještě ta cinema je i česky (a má spoustu dalších výhod: okno se seznamem objektů a jejich struktur, vypadá to rozhodně lépe a neruší tě překrývající body (jsou dost velké alespoň podle mne), dále máš vše v základním meny
(to znamená, že nemusíš otvírat další okna))
opravdu radši přejdi na Cinemu (budeš na tom lépe)
Hezky pirátsky jsi to tady napsal :-)
Když když už by měl zkoušet jiné programy, tak bych doporučil zkusil jeden týden modelovat v Maye, pak v 3D maxu a pak v Cinemě. Já jsem kdysi začal s Cinemou, po půl roce zkusl max a ten jsem si zamilovat. Dnes bych si asi volil Mayu
btw náročnost renderu je taková, jakou si navolíš; češtinu bych nepoužíval, stejně se s ní v 3D v čechách neuživíš a bude se muset zvykat na angličtinu :-)
#12 Tukan
s tou češtinou jsem to navrhl jen jako možnost
a já jsem 3D s zkoušel a rozhodně nedám na Cinemu dopustit (prostě se mi líbí a tak ji doporučuji)
jinak s volbou programu je to na uživateli. každému vyhovuje něco jiného :o)
(a prosím nediv se tomu smajlíkovi)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
3ds max animácie — založil Dodo
3ds max 2012 — založil dodo
3DS max renderování — založil Patoš
Hledám vizualizátora 3Ds Max — založil Zbyněk Pohořelký