Zaj?mal by m? v?? n?zor, p??padn? srovn?n? a z??itky z hran? n?sleduj?c?ch RPG?ek:
The Elder Scrolls IV: Oblivion
P?ednost? je l?kav?, mohutn? a konzistentn? fantasy sv?t, kter?m m??ete plout bez narativn?ho pevn?ho bodu. V Levelu tato hra si vyslou?ila ???sn?ch 10 bod? a zlatou hv?zdu.
Gothic 3
Jedno z nejkomplexn?j??ch RPG nov? ?ry p?in??ej?c? maxim?ln? vy?it?. N?ro?n?, dlouh?, bohat?, s p?idanou hodnotou opakovan?ho hran? a ??asn?m designem. V Levelu tato hra obdr?ela chv?lyhodn?ch 9 bod?.
Dark Messiah of Might and Magic
Bezkonkuren?n? akce v l?kav?m fantasy prost?ed?. Pokud se bugy v?as zapatchuj?, dokonalosti bude u?in?no zadost. Level tuto hru ozn?mkoval uctyhodn?mi 9 body.
Zat?m v?e, u? kv?li vydan? ?e?tin?, mluv? pro Oblivon. Co ??k?te vy?
Fórum › Hry
Letošní RPG čka
Za?nu od Gothica. Jsem velk? fanda s?rie, hr?l jsem jedni?ku i dvojku. Uchv?til m? ?iv? sv?t, kvalitn? p??b?h a ur?it? i hratelnost a atmosf?ra. T?et? d?l jsem zat?m hr?l jenom u k?mo?e. Bohu?el se za?al trochu p?ibli?ovat mas?m (j? v?m, z n??eho auto?i ??t mus?). Souboje mi p?ipadaj? trochu moc ak?n?. Ale sv?t je ?iv?j?? ne? kdy jindy. V?echno ovšem trochu shazuj? hardwarov? n?roky a ?patn? optimalizace (a? ?ije patch 1.08?:ms_0001:?). A trochu se boj?m i syst?mu, ?e m??u n?jak? quest "prop?snout" - t?eba mus?, v n?jak? vesnici co nejrychleji n?co ud?lat, ale prost? to nestihnu. Jestli nen? p?eci jenom lep?? m?t jistotu, ?e i kdy? si zajdu na dovolenou ?pln? na druh? konec mapy, tak ta ur?it? postava na m? bude trp?liv? ?ekat (jako v prvn?ch d?lech nebo Oblivionu). Zat?m jsem nehr?l ??dn? d?l s?gy Elder Scrolls, ale na Morrowind i Oblivion jsem sly?el hodn? chv?ly. Jenom se mi vůbec nel?b? level scalling, na kter? jsem ji? ovšem na?el modifikaci, tak?e bez probl?m?. Po V?noc?ch vyzkou??m?:ms_0035:?A zb?v? Temn? mesi??. Zkou?el jsem demo. Dobr? grafika a l? Source engine. N?roky na hardware obstojn?. Koncept zaj?mav?. Ale nudn?. Jenodu?e nejde ani moc o RPG, jako "pouhou" 3D akci. Samoz?ejm?, ?e hra m??e b?t z?bavn?, ale m? prost? ch?ze dop?edu, trochu toho klik?n? a jinak nic prost? nebavilo. Kdy? RPG, tak otev?en? sv?t (Gothic, Elder Scrolls). Kdy? FPS, tak se samopalem, ne s me?i.
Pro shrnut?. Leto?n? bitva pro m? zat?m nem? ??dn?ho v?t?ze (jenom jednoho pora?en?ho), ale sv?t Gothica m?m r?d.
Zapomel jsi Neverwinter Nights 2. Pozitri mi to prinese kamos a moc se na to tesim. Konec poradne pekne HC rpg.
Paril jsem z trojice jen oblivion a libil se mi dost. Zabavne questy, rozsahly svet, velka volnost, proste nadhera. Ten level scaling je sice diskutabilni, ale zase nedochazi k tomu, ze vsechno davas na 1 ranu a kazdy boj ma neco do sebe. I kdyz si clovek pak pripada jako lamka, kdyz kolem behaji sami typove v daedrickych kompletech :D Navic jsem byl milovnik Morrowindu.
ALe rikam, Gothic ani DMoMaM jsem nehral
BTW OT, pokud chcete opravdu akcni RPG, tak si poridte UT2004 mutator, ktery do hry prida levelling, vylepsovani, magicke zbrane, mocne skilly a vsechny tyhle picovinky a to vsechno se uklada i mezi hrami. A na puvodni akci to nemeni vubec nic. Bohuzel to neni letosni kousek, ale verim ze vyjde i pro UT2007 :D
CommanderZ píše:#
# Zapomel jsi Neverwinter Nights 2.
Máš pravdu, sice dostala devítkový hodnocení, ale recenze mě moc nepřesvědčila.
J? o NWN 2 taky ?et recenzi, ale podoba s jedni?kou je pr? velk?. Ale jedni?ka je v??n? bezva gameska.
To CommanderZ: Schv?ln? si zkus Gothic sehnat (ide?ln? prvn? dva d?ly pro pochopen? z?pletky). Jedni?ka je ve zlevn?n? edici za 199,-K? a dvojku najde? u star??ho ??sla Score nebo LEVELu (u? nev?m). Samoz?ejm? vynech?v?m mo?nost warezu a made in dom?c? vypalova?ka?:ms_0035:?
Ja se na to NWN tesim hlavne proto, ze se da parit po siti. Zatim snad jedine kloudne RPGcko, ktere jsme s kamosi hrali bylo DS I a II a to je stejne klikfest, ne poradne RPG. Ale vyblbli jsme se u toho :D
EDIT: Ted jsem se podival na LEVEL DVD na videorecenzi NWN a musim rict, ze ta musi presvedcit kazdeho
Stejně nejlepší rpgčko je Baldur's Gate...
:ms_0445:
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker: J? m?m BG 2 i s datadiskem - hodn? dobr? hra?:ms_0856:?Jinak z RPG m? je?t? hodn? bav? Star Wars: Knights of the Old Republic.
Moje nejoblíbenější rpg je série Fallout a BG 2. (ať žijou klasiky)
Ono se prave to NWN2 nese v duchu techto trosku narocnejsich rpgcek
Tak uz mam to NWN a je to uplne hoosty. Zatim jsem to paril jen tri hodky (nepocitam pul hodinu stravenou vytvarenim charakteru), ale docela me to chytlo :)
To CommanderZ: Myslíš NWN2 nebo NWN1? Jinak v jedničce mi tvorba postavy trvala taky pěkně dlouho, výběr opravdu bohatý. A ta atmosféra ve hře, mmmmm :ms_0017:
Já s jedničkou NWN měl problémy. taky sem to zkoušel hrát, ale potom co sem narazil na 2 chyby sem se na to vykašlal. Někde na začátku sem se dvakrát po sobě dostal mimo cestu a mohl sem chodit kde sem chtěl, akorát sem se nemoh vrátit. A začínat od začátku se mi taky nechtělo ;) já sem prostě zastánce Balur's Gate jako nejlepšího RPGéčka. To sem vyhrál už několikrát a na žádné problémy sem nenarazil. V baldur's gate je bezvadnej příběh, tolik možností kudy se bude ubírat příběh, velká hrací doba ale hlavně mě to neomrzí :ms_0856:
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
NWN2 samozrejme :D
A je mi trosku lito, ze poradne neznam D&D - zatim lehce plavu v tech pravidlech
bluejacker: baldura jsme hrali na lance. bylo to kratce po tom co jsme dohral dungeon siege I. mezi ds a baldurem jsme jen chvili hrali ut2004 a cod. po te, co jsme si vytvorili postavy jsme odkilali nejake to intro a nebehli na nejblizsi potvory, ktere nas uplne hrozne rozrakvily. nikdo jsme totiz nemeli tucha co mame delat a tak jsme se na to vykaslali
To CommanderZ: To je divný. zrovna začátek by měl bejt jednoduchej. Hráli jste Baldur's Gate I nebo II?
Pro vyzkoušení Vaš
Nevim co ktera to byla. Rozhodne jsme tam na zacatku vylezli z nejaky klece zaveseny na retezu v jakymsi podzemi. Ale musis si uvedomit co jsme hrali predtim a tedy jaky styl hry jsme se na to snazili aplikovat ;)
tak to ste hráli Baldur's Gate II
si dovedu představit jak ste to hráli :ms_0082:
Pro vyzkoušení Vaš
To CommanderZ: Tam musíš taktizovat, kouzlit, léčit a prostě si s tím vyhrát :ms_0035:
josi.ow píše:#
# To CommanderZ: Tam mus?? taktizovat, kouzlit, l??it a prost? si s t?m vyhr?t :ms_0035:
tj, je tam bezvadn? funkce ?e si to pouzne?, navol?? kouzla a do koho bude? ?to?it a zase to odpauzuje?.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker: Jj, to je hodně užitečná funkce. Já už jsem začal všechna RPG (na tomto systému, nemyslím třeba TES nebo Gothic) a RTS bez možnosti zapauzování odmítat?:ms_0001:?
To bylo pvni hardcore RPG, ktere jsem hral. PRedtim jsem hral jen Morrowind a DS I. Navic tam (alespon v multiplayeru) neni zadny tutorial, takze i kdyby jsme tyhle veci chteli delat, tak to neslo. V tom NWN2 jen tut pekny a hned to jde lip :D
To CommanderZ: A co na Morrowind říkáš?? Nebo takhle: Co na něj říkáte i ostatní?? Vyplatí se obětovat pro něj 249,-??
Ja uz ho mam silene ohrany, ale je to naprosto bozi hra. Doporucuju pokud jsi ho este nehral
Dungeon Siege 2 rulez! Dostalo v Levelu 8/10, ale je to lepší než NN2, podle mě...
Je to uplne jina kategorie. Ja ho mam ohrane tak zoufale, ze uz me nebere fakt vubec. V singlu ho mam tohrane temer 3* a v multaku 2* :D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Koncept 3D RPG — založil Matěj Andrle
Nějaké RPG ? — založil koudis
Scénárista RPG hry — založil Bilko
Survival on-line rpg strategie — založil icq
Hľadajú sa spolupracovníci na 3D RPG hru — založil Beky