Zdravím vás, profesionálové.
Jmenuji se Lukáš a je chci začít programovat. Jelikož jsem v prváku na prestižní IT škole ( SSŠVT ) tak jsem si řekl že bych mohl začít něco pořádného dělat, pokud to chci někam dotáhnout - ano, vím, v 16,5 letech je trochu pozdě, ale lepší trochu pozdě něž nikde ne ? A jelikož jsem si vybíral asi ze 4 "oborů" co bych tak chtěl dělat ( kodování webu, webdesign, sítě, programování aplikací ) tak jsem si nakonec vybral programování, a už se (konečně) dostáváme k mému dotazu. Podle několika diskuzí na netu jsem si řekl že začnu s Pascalem poté se časem přesunu do Java a nakonec C++. Ale ve škole mám kámoše který koduje weby už asi skoro 5 let ( a opravdu to umí ) tak mi na moje vybrané programy vyjádřil nesouhlas, řekl ať normálně začnu dělat v C++ a je to ale podle dosti lidí na netu začínat v C++ je blbost a to z důvodu složitosti jazyka, pro začátečníka a tak se chci zeptat ( dotaz je mířen na nějaké profesionální programátory co se v oboru již nějakou dobu pohybují, pokud možno ) - S kterým programem začít, s kterým navázat a s kterým "končit" ( velké uvozovky ). Protože člověku který se v daném oboru pohybuje přes 5 let nemůžu nevěřit ale lidem na webu taky ne - tak že jaký je váš ( mistři v programování ) názor s kterým programem začít ?!
Předem díky moc za odpověď (!!!) protože to s tím myslím opravdu vážně a chtěl bych se s tím i živit a být v tom sakra dobrej.
P.S. - a ještě mi kámoš říkal že jako promiň ale že mě to stejně za měsíc přestane bavit - proč si myslíte že to řekl ?! Vim že to nepůjde hned ! A bude to chtít velké úsilí a odolnost a vůli se učit ale proč to řekl ?! netušíte někdo kdo se v oboru vyzná ?
Lukáš