Hledá se vývojář programu 2 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledá se vývojář programu 2 – C / C++ – Fórum – Programujte.comHledá se vývojář programu 2 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #1
-
0
-

ahoj všichni z minulé diskuse "hledá se vývojář programu"

z poslední diskuse jsem se dost poučil. Ve svém jazyce jsem udělal dost výrazné změny a nyní testuji jak je schopný
a výsledky jsou docela dobré.

ale k věci.
nyní již není důležitý 3D grafický editor. bohatě mi postačí vývojářský nástroj s mým jazykem a měl by načítat formát
3ds. neboli formát ze Cinema 4D. dále nějaké možnosti pro 2D grafiku.

klidně se ozvěte na email ze staré diskuse a ahoj.        

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
fnenks+1
Stálý člen
9. 4. 2012   #2
-
0
-

mno, to i ti lidi co se ptaji jaky jazyk se naucit, aby mohli udelat rpg hru jsou min naivni nez ty, kazdopadne GL   

a ostatni: HAVE FUN   

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
9. 4. 2012   #3
-
0
-

Ahoj,

tak po tom co jsem si přečetl to divadlo z první části jsem nabyl pocitu, že vlastně ani nevíš co chceš? Výš ty vůbec jak je náročný vytvořit program tohoto typu? Není to zdaleka jenom o programování kterého je tam už tak až až, ale taky návrh, implementace, rozšířitelnost, a spousta dalších věcí. Je to práce na několik let ale pro tým několika zkušených a kvalitních programátorů a né pro 2 lidi.

Prostě si to v hlavě srovnej, je to sakra těžký úkol a IMHO je na tobě vidět, že jsi opravdu dělal jen v HTML a CSS tam totiž nemusíš nějak moc přemýšelet a dávat si věci do souvislostí, tam ti stačí to nějak spatlat... Ale reálné programování je úplně o něčem jiném...

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #4
-
0
-

#3 Mike
řekl jsem jasně že nepotřebuji 3D editor nebo jsem zase psal, že chci něco jako 3Ds v 4x větším rozsahu kvality
a jazyk který zvýrazňuje každé slovo jinou barvou aby se to člověku líbilo, co

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 ninja řízek
a mimo jiné aspoň rozumím češtině to tvoje "vým" mě docela rozesmálo, vzhledem k tomu, že děláš borce v jazyce počítače a sám neumíš rodný jazyk   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
fnenks+1
Stálý člen
9. 4. 2012   #6
-
0
-

nechces sem postnout zase ukazku tveho jazyka, docela by me zajimalo cos vytvoril :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
yaqwsx+9
Posthunter
9. 4. 2012   #7
-
+2
-
Zajímavé

Neber to jako nějaký útok, snahu tě nějak poškodit (opravdu ti nechci ukrást nápad) - naopak snažím se ti pomoci. Napiš si ve stručných bodech následující:

  • stručná charakteristika toho, co chceš vytvořit (co to vlastně bude?)
  • k čemu to bude?
  • pro koho to bude? (kdo je cílová skupina)

Až to budeš mít, tak si to po sobě nahlas přečti, zamysli se. Pokud tě napadne něco lepšího/výstižnějšího uprav to a znovu si to nahlas přečti. Opakuj dokud nebudeš spokojený.

Teď si sepiš (opět v bodech, snaž se být co nejvýstižnější a nejstručnější; tentokrát již budeš muset hodně googlit)

  • Jaké jsou alternativy k tvému "dílu"/softwaru
  • V čem se bude tvůj SW lišit?
  • V čem budou nad tebou vynikat?
  • V čem ty budeš vynikat nad nimi?

Teď jsi dospěl k nějakému závěru. Záměrně ti neříkám k jakému - nechci tě ovlivňovat - na toto si musí každý přijít sám.

BTW: A pokud skutečně hledáš nějakého programátora/člena týmu, tak bez zveřejnění seznamu, který jsi sestrojil na základě výše uvedeného, ho nikdy nenajdeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.41.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #8
-
0
-

#6 fnenks
dobře
pošlu scénu s interview: 

particle = e1; "částice ovládání (posouvání se šipkou vpravo)"
particle = e2; "částice ovládání (posouvání se šipkou vlevo)"
particle = e3; "částice pozice na otázce 1"
particle = e4; "částice pozice na otázce 2"
particle = e5; "částice pozice na otázce 3"
particle = e6; "částice ovládání (entrer- souhlas)"
 particle [e1] importance = control;
 particle [e2] importance = control;
 particle [e3] importance = position;
 particle [e4] importance = position;
 particle [e5] importance = position;
 particle [e6] importance = control;
  particle [e1] action = right;
  particle [e2] action = left;
  particle [e3] action = otazka1;
  particle [e4] action = otazka2;
  particle [e5] action = otazka3;
  particle [e6 action = enter;
   condition [if] e1 - e4 [thus] e3; "podmínka pro posunutí se z otázky 2 na otázku 1"
   condition [if] e1 - e3 [thus] e5; "podmínka pro posunutí se z otázky 1 na otázku 3"
   condition [if] e1 - e5 [thus] e4; "podmínka pro posunutí se z otázky 3 na otázku 2"   
   condition [if] e2 - e3 [thus] e5; "podmínka pro posunutí se z otázky 1 na otázku 3"
   condition [if] e2 - e4 [thus] e3; "podmínka pro posunutí se z otázky 2 na otázku 1"
   condition [if] e2 - e5 [thus] e4; "podmínka pro posunutí se z otázky 3 na otázku 2"
    

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
9. 4. 2012   #9
-
0
-

#8 ninja řízek
Máš vůbec ponětí, jak se takový scriptovací jazyk tvoří?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #10
-
0
-

jde o tvorbu scény z interview a teď se pokusím to nějak vysvětlit

to že se částice jmenují stejným písmenem a popořadě na programování žádný vliv nemá ale slouží to k dobré orientaci.
dále se částic hodí dělat komentáře do budoucna.

částice mají i svůj význam ( particle [...] importance = ...)
možná se divíte že to co zpřesňuje význam částice je "action" obecňejší název pro tento příkaz jsem zatím nenašel.

dále: podmínky se zde nedělí na úplné a neúplné, protože se zde jen zadává co se stane, když se stane.

to když se najednou udělá v kódu mezera se nazývá blok.

dalo by se ještě tvořit dále ale nechtěl jsem zdržovat         

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
9. 4. 2012   #11
-
-2
-
Mimo téma

#5 ninja řízek
Nevím o tom, že bych dělal borce v jazyce počítače, nepadl tam ani kousek kódu :-) Jinak je hezké, že ztrácíš čas s hledáním mých pravopisných chyb, místo toho by jsi raději mohl popřemýšlet a zjistil by jsi, že tvoje vize je sice moc hezká ale hodně těžko proveditelná, alespoň ne za tak nízké náklady jak si to představuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #12
-
0
-

#11 Mike
no nemysli si
jestli jsi těmi náklady myslel peníze, tak není problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
9. 4. 2012   #13
-
+1
-
Zajímavé

#12 ninja řízek
Dobře, tak dejme tomu, že máš peníze, kupu peněz( není to v řádech statisíců, ale milionů $), ale co čas, programátoři, motivace? Nikdo nemá v dnešní době čas něco několik let kuchtit bez jistého výsledku, najít lidi by asi nebyl problém, horší by bylo najít kvalitní lidi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #14
-
0
-

#13 Mike
mám pocit že jsi nepochopil hlavní změnu mé poptávky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
9. 4. 2012   #15
-
-2
-
Mimo téma

#14 ninja řízek
Pokud jsem to dobře pochopil, tak chceš svůj scriptovací jazyk integrovat do programu, který bude schopen načítat a zobrazovat .3ds(což nejsou Cinema4D, ale 3DS MAX soubory) soubory a případně i nějakou 2D grafiku, je to tak?

Ohledně toho tvého jazyku, máš jej již implementovaný, nebo toto je jen návrh, jak by mohl vypadat? Pokud je to jen návrh, tak bych slovo thus, vyměnil za then, což je v programování mnohem běžnější klíčové slovo ukončující blog podmínky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
ingiraxo+15
Grafoman
9. 4. 2012   #16
-
0
-

Osobně si myslim, že Ty, na tomto fóru nenajdeš nikoho, kdo by byl ochotnej ti dělat programátora... po tom, co si předvedl v předchozím "díle", tak každej si musel ťukat na čelo co z tebe leze

Tu ukázku co si tady napsal, to je naprostej nesmysl a abych řekl pravdu, tak mám pocit že si tu píšeme s 15 letým děckem...

nic o tom nevíš a myslíš si, že se jednoho krásného dne probudíš a řekneš si, že uděláš nějakej 3D program, editor nebo tuto šílenost a postupně zjišťuješ, že na to sám nemáš, tak hledáš někoho kdo by ti to udělal..

proč neuděláš něco, co by jsi zvládl sám a potom sem třeba vystavil ukázku tvé práce (podotýkám hotovou aplikaci) a podle toho by si možná, ale opravdu možná našel nějakou spřízněnou duši, co by do toho šla s tebou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
yaqwsx+9
Posthunter
9. 4. 2012   #17
-
+1
-
Zajímavé

#8 ninja řízek
Zkusil jsi mou radu?

Z technického hlediska - ty tu vymýšlíš syntaxi nového jazyka - k čemu ten jazyk bude? Syntaxí díru do světa neudláš. Dnes se běžně používá C syntaxe (používají ji skoro všechny jazyky - proč asi?). Důležité je, jak je tedy ten tvůj jazyk interpretován. Jakou bude reprezentovat technologii.


#15 Mike
Když už tu rýpeme, tak 3ds není soubor 3DS Max (to je formát max), ale je to formát stařičkého 3D Studia DOS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.41.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
9. 4. 2012   #18
-
+1
-
Zajímavé

#17 yaqwsx
Aha, tak to jsem nevěděl, díky za info, měl jsem za to, že je to formát, který produkuje 3DS Max.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #19
-
0
-

#18 Mike
a taky ho podporuje Cinema
a já taky něco umím. v Cinemě jsem se docela dobře naučil a chtěl bych si programovat vlastní 3D hry.
o to tu jde. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #20
-
0
-

#17 yaqwsx
zkusil jsem si to říci v hlavě
jazyk to má být hlavně na hry ale mohl by zvládnout i aplikace 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
yaqwsx+9
Posthunter
9. 4. 2012   #21
-
+1
-
Zajímavé

#20 ninja řízek
Napiš si to. Hlava nepomůže. Říká se - papír snese vše. Jenže to není pravda, papír snese hodně, hlava snese vše. Tvoje myšlenky se úplně změní, když je máš vyjádřit pomocí slov. Zapsáním na papír získají formu, která ti něco ukáže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.41.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #22
-
+1
-
Zajímavé

#21 yaqwsx
dobře jdu na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
vitamin+8
Grafoman
9. 4. 2012   #23
-
0
-

#8 ninja řízek
Mohol by si my prosim ta podrobnejsie popisat co roby ten script (ci co to je)? Nemam ziadnu predstau co vlastne robi alebo ako funguje. Vidim tam len dake castice (co to je?) a podobne veci ale naco su...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #24
-
0
-

#23 vitamin
tak:

částice je základ všeho významy částic jsou: control, reaction, number, brand, influence,
potom musíš počítači říct co ta částice je a jaké má akce.
potom tvoříš podmínky, které dají vše do pořádku a může to fungovat.
podmínkami počítači říkáš co se má stát když ...

snad jsi pochopil :)    

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
vitamin+8
Grafoman
9. 4. 2012   #25
-
+1
-
Zajímavé

Takze castica je v podstate objekt urciteho vyznamu ktory ma dake metody(akce) a reaguje na urcite eventy(podmienky)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
stif+1
Stálý člen
9. 4. 2012   #26
-
+1
-
Zajímavé

#24 ninja řízek
mám s teba nejaký rozkývaný pocit... myslím, že taký bojazlivý programátory nemajú budúcnosť...ty sa však ničoho nebojíš navyše máš fantáziu...to čo si predložil v minulom vlákne asi nedosiahneš....ale to čo predkladáš teraz...teda nejaký 2D editor to už je pomerne možné....nebude to síce nijaký Game Maker (ale ak budeš stále tak vytrvalí tak možno) ale mohol by tam byť taký rozdiel ako medzi Corelom a Inkscape....samozrejme tá podpora 3D asi dosť ťažko, ale opäť ak budeš vytrvalí tak určite sa ti to podarí.... moja rada pre teba znie:"Tajemstvím úspěchu je účelná vytrvalost." (Benjamin Disraeli)- buď vytrvalí nauč sa nejaký programovací jazyk napr.: C++ , ale svoj nápad ďalej rozvýjaj, potom keď ten jazyk budeš vedieť uvidíš to rozhodne na 100 precent....Ver mi!....mám s tým skúsenosti....bu´d sa podarí alebo úplne skončíš....prajem mnoho úspechov!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #27
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #28
-
-1
-
Mimo téma

#26 stif
no hlavně já jsem na to chtěl použít Cinemu 4D.
a u mě s programováním nepočítej (prostě tomu nerozumím) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
stif+1
Stálý člen
9. 4. 2012   #29
-
+1
-
Zajímavé

#28 ninja řízek
keď nerozumieš programovaniu tak prečo chceš resp. vytváraš programovací jazyk - to čo si povedal je uplne rozporuplne!

Koľko máš vlastne rokov?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
vitamin+8
Grafoman
9. 4. 2012   #30
-
+1
-
Zajímavé

#28 ninja řízek
podla tvojo prikladu moze particle reprezentovat cislo (number).

Akym sposobom vytvoris vyraz      1 + 1            v tvojom jazyku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #31
-
0
-

#30 vitamin
dále jsem nezdůraznil jazykové zástupce: 

v = -
s = +
nebo = >
na dalším zapracuji

a příklad k 1 + 1 je (máme částice a1, b1)
a1 + b1
  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
vitamin+8
Grafoman
9. 4. 2012   #32
-
+1
-
Zajímavé

Definiciu particle by som na tvojom mieste spravyl radsej takto:

particle e1 : control{		//aleo     particle e1 : importance<control>
	//"částice ovládání (posouvání se šipkou vpravo)"
	action = right;
	/*
	 * ...priestor na rozvianie vlastnosti particle e1...
	 */
};

Dalej nechapem ako funguju podmienky a kedy sa vyhodnocuju. Napr:

condition [if] e1 - e4 [thus] e3; "podmínka pro posunutí se z otázky 2 na otázku 1"

CO znamena [if] e1 - e4 ?    //kedy je podmienka true/false?

Co znamena [thus] e3 ?      //ako zistim z ktorej otazky sa ma presunut?

A kedy sa vyhodnocuje podmienka?

Mozu byt podmienky vnorene?

vyraz 1 + 1 by si napisal kde, v klude medzi deklaracie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
yaqwsx+9
Posthunter
9. 4. 2012   #33
-
+2
-
Zajímavé

#24 ninja řízek
Objektu říkáš částice... To mi připomíná jednoho člověka, který také obyčejným věcem říkal neobyčejně - a podívejme se, kam to Steve Jobs dotáhl. Jenže je nutné poznamenat, že měl pod sebou stovky lidí, kteří byli sakramentsky dobře placení, aby plnili jeho vize.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.41.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 4. 2012   #34
-
0
-

#33 yaqwsx
to vitamim. je to zajímavý příklad, hrom uhoď aby ne.
ale je to velmi složité. jinak se taky pokusím to ještě zjednodušit.
podmínky se nemusí dělit, neboť pouze udávají co se má stát když ...

stavba podmínky je [if] znamená když, [thus] znamená tak, takto
podmínka je sestavena a program pomocí toho že se podívá o pár řádků nahoru ví co má udělat

ta pomlčka znamená v něčem neboli v pozici (což je také částice)
potom se dá ještě napsat + neboli s něčím
např. z4 + t7 = trest smrti :-)

potom se ještě podmínky animují ale to už jsme do příkladu nechtěl psát

a teď se půjdu dívat na film 

ahoj

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
vitamin+8
Grafoman
9. 4. 2012   #35
-
+1
-
Zajímavé

#34 ninja řízek
Kedysi som bol ako ty, naucil som sa C a hned som si chcel napisat vlastny scriptovaci jazyk. Neskor som sa "naucil" c++ a zacal som si programovat vlastny objektovo orientovany jazyk  . Po par pokusoch som to vzdal a nasiel som si teoriu k tvorbe scriptovacich/programovacich jazykov. Ak si chces vytvorit vlastny scriptovaci jazyk tak ti radim preskocit tieto pokusy co tu stvaras a precitat si daku teoriu pred programovanim. Usetri ti to vela casu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
stif+1
Stálý člen
10. 4. 2012   #36
-
0
-

#34 ninja řízek
áno ten jazyk je uplne zbytočný....vonkoncom prečo by vôbec mal byť použitelný ke´d ho robil autor ktoý sa žiadny programovaci jazyk nehodla učiť a ani nechápe programovaniu.....pokiaľ sa nenaučíš programovať ten tvoj jazyk bude stále takáto úplna blbosť....samozrejme ešte musiš trochu vyrásť a takéto perpetum mobile ťa opustia....STÁLE TI HOVORÍM- NAUČ SA PROGRAMOVAŤ!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ninja řízek-1
Návštěvník
10. 4. 2012   #37
-
-6
-
Otravné

#16 ingiraxo
hej ty jak se to divně píše (ingiraxo)

pokud se řídíš heslem "vše nové za nic nestojí" tak sem už nepiš, neboť tato diskuse není pro takové lidi určená
tady se bavíme o "úplně" něčem a ještě mě napadá. co takhle vznik prvního operačního systému. taky to byla novinka
a všichni se tomu smáli, co?

tak si to v hlavě urovnej jo.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
10. 4. 2012   #38
-
+3
-
Zajímavé

#37 ninja řízek
hlavně ty bys měl dát na rady ostatních a trošku si to srovnat v hlavě...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:7:204:9ced:23c2:...–
All you need is vision and time.
ninja řízek-1
Návštěvník
10. 4. 2012   #39
-
0
-

crazy,  
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
ingiraxo+15
Grafoman
10. 4. 2012   #40
-
+2
-
Zajímavé

#37 ninja řízek
já? spíš ty.. trochu si nepochopil pointu toho, co jsem psal...

jde hlavně o to, že sám neumíš programovat a vymejšlíš takovouhle blbost a ještě máš tu drzost schánet lidi, co to za tebe udělat... já zastávám ten názor, pokud něco chci, sám musím něco umět a to se u tebe říct nedá, kór když si sám řekl, že to neumíš...

krom toho mám pocit, že ten script. jazyk jak se nažíš vymyslet mi přijde na nic, syntaxi má úplně na **** a to "thus" je asi parodie na "this" nebo "then"... napřed si v hlavě pořádně urovnej co vlastně chceš, k čemu to chceš, pro koho to chceš a jestli na to máš... pokud máš všechno tohle, tak prosim, jsem z ticha a fajn, ale ty tohle podmínky nesplňuješ a z toho tvého divadla s 3D programem v předchozím příspevku si nejenom mě celkem vytočil

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.126.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
stif+1
Stálý člen
10. 4. 2012   #41
-
0
-

#40 ingiraxo
Myslím, že ingiraxovým prízpevkom by sme to mohli ukončiť nemá to zmysel - nevieš žiadny programovací jazyk a chceš ho vytvoriť --- navyše máš tú drzosť ešte povedať, že s učením prog. jazyka s tebou rátať nemáme!!!

                                                                                                                                                Howgh!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ninja řízek-1
Návštěvník
10. 4. 2012   #42
-
0
-

#40 ingiraxo
já už jsem říkal že něco umím. umím dobře 3D a kdyby jsi jen trochu zapojil mozek a hlava by ti fungovala tak
máš jen trochu představu co chci

a kdybych mohl, tak bych tě tady dost vulgárně urážel  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
stif+1
Stálý člen
10. 4. 2012   #43
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ingiraxo+15
Grafoman
10. 4. 2012   #44
-
0
-

#42 ninja řízek
jestli myslíš 3D např. Cinema4D, tak to dneska umí i 12letí děcko... sám jsem dělal modely i animace v tom přes rok, ale zde se nejedná vůbec o to, jestli umíš 3D nebo ne, jedná se o programování, který neovládáš a chceš něco tvořit...

a pokud jde o urážení, tak to si nech na doma...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.126.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
ninja řízek-1
Návštěvník
10. 4. 2012   #45
-
-5
-
Otravné

#44 ingiraxo
jestli si myslíš, že je správný, aby byl každej na světě děda vševěda, tak tě chci vidět v programování, ve sportu (tenis, golf, pimpong atd.) grafice, filozofii a mnoho věcí.        

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
vitamin+8
Grafoman
10. 4. 2012   #46
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ninja řízek-1
Návštěvník
10. 4. 2012   #47
-
-2
-
Mimo téma

#44 ingiraxo
JO A PROČ BYCH MĚL OVLÁDAT PROGRAMOVÁNÍ. 
JE TO SNAD NĚJAKÁ NUTNOST, ŽE JESTLI TO ČLOVĚK NEUMÍ TAK MU DAJ TREST SMRTI NEBO CO????? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
vitamin+8
Grafoman
10. 4. 2012   #48
-
+7
-
Informačně přínosné
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ingiraxo+15
Grafoman
10. 4. 2012   #49
-
+1
-
Zajímavé

#47 ninja řízek
nechceš se hodit do klidu?

já odmítám psát s nějakým 12ti letým děckem, co o tom nemá ani páru... napřed se něco nauč, přečti si o tom a dej na všechny rady/doporučení co jsme všichni psali...

to, co si teď napsal je zbytečnej příspěvek... nemůžeš tvořit script. jazyk bez znalosti programování nebo resp. můžeš, ale bude to tak šílenej paskvil, že to stejně bude kničemu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.126.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
ninja řízek-1
Návštěvník
10. 4. 2012   #50
-
0
-

#49 ingiraxo
já chci jazyk nových možností  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
ingiraxo+15
Grafoman
10. 4. 2012   #51
-
0
-

#50 ninja řízek

a já chci kuře na sladko-kyselé omáčce, ale k věci - wau a přitom neumíš a nechceš programovat.. tomu říkám odhodlání! 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.126.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
yaqwsx+9
Posthunter
10. 4. 2012   #52
-
+4
-
Informačně přínosné

#50 ninja řízek
Mohl by jsi sem prosím napsat výsledek toho cvičení, co jsem ti doporučoval? Mám takový pocit, že někde se stala chyba...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.49.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ninja řízek-1
Návštěvník
11. 4. 2012   #53
-
0
-

hej
vitamine, yaqwsxi a stife. díky za všechny rady, co sem píšete, ale já na programování prostě nejsem.
ne že bych nechtěl programovat nebo se učit, ale prostě když si přečtu nějaký tutoriál a přejdu na další, tak jsem úplně mimo.

a ingiraxo
proč si na to kuře nejdeš do mcdonaldu
fajn nápad co 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
yaqwsx+9
Posthunter
11. 4. 2012   #54
-
0
-

#53 ninja řízek
Nejsi - to nevadí. Moje rady nejsou pro programátory - jsou spíše pro CEO, managery a podobně. Pošli sem prosím ten výsledek - opravdu by mě zajímal. Ukázalo by se, kde je problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.54.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
11. 4. 2012   #55
-
0
-

#53 ninja řízek

Opravdu si zkus sepsat co ti radil yaqwsx. Je to řekl bych hodně dobře napsaný, dost trefný a konec konců tak začíná každej projekt od kterýho se něco očekává.

Jinak k syntaxi. To co se ti snažili ostatní říct i když místy trochu nevybíravě je, že člověk co neprogramuje může jen těžko udělat programovací jazyk. Na to potřebuješ zkušenosti nebo si aspoň načíst teorii.

Jako první si sepiš co ti radil yaqwsx. Když tě to i tak nepřejde (jako že asi ne), tak se zkus podívat po teorii ohledně překladačů/interpretů. V tvým případě určitě spíš interpret protože překladač je opravdu vyšší liga. Dovíš se tam potřebný věci co jazyk musím mít, jak je tvořenej, Že je tam nějaká množina terminálů a neterminálů atd. atd. A pak se znova vrať k tomu co sis sepsal (tj. to co ti poradil yaqwsx) a uvidíš jak dlouhá cesta to je, něco takovýho vytvořit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.237.–
Doomista+1
Stálý člen
17. 4. 2012   #56
-
0
-

   

DEFINE OBJECT player
Number x 0 //cisla
Number y 0
Text path "model.3ds" //textova promena cesty k modelu
END DEFINE

DEFINE ACTION posun
player -> x +5 //pricteni 5 k x v objektu player
END DEFINE

DEFINE MAIN main //hlavni beh programu
	UNTIL [key NOT KEY_ESC] //operatory: IS NOT LESS MORE AND OR
		IF [key IS KEY_UP]
		START posun
		END IF
	SHOW player -> path //vykresleni modelu, musi se k nemu zadat cesta
	END UNTIL
END DEFINE

START main

snad by to mohlo stačit. tady máš nový jazyk, má myslím srozumitelnou a jednoduchou syntax, piš si v tom na papíry, ty pak dej dohromady a budeš mít kompilaci ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
ninja řízek-1
Návštěvník
19. 4. 2012   #57
-
0
-

tak ahoj

začal jsem se učit v Javě a dělat nějaké zkušební programy, jako například programování PC.
zkouším to už pár dnů a popravdě řečeno, Java mi připomíná můj vlastní jazyk. i tak by se ale hodila pomoc. např. bych potřeboval poradit s grafickým rozhraním (tedy tvorba ikon, menu atd.)

kdyby někdo poradil byl bych rád :)   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Řešení
vitamin+8
Grafoman
19. 4. 2012   #58
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ninja řízek-1
Návštěvník
8. 5. 2012   #59
-
-5
-
Otravné

čus jak se daří

ingiraxo mám tu menší ukázku té aplikace jak si chtěl a rád bych věděl jak se ti líbí :)))
tady jí máš:

promiň ingiraxo. jen jsem nemohl najít dobré téma na program, ale snad se i zasměješ ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
ingiraxo+15
Grafoman
8. 5. 2012   #60
-
0
-

#59 ninja řízek
Výborně, tak si ukázal svojí inteligenci a zjevně se neznůžeš na nic jiného a dokonce uděláš chyby i v kódu, kterým si mě nejspíš chtěl urazit... prosím už sem nelez, opravdu takový lidi jako ty by napřed měli dospět a získat zkušenosti než něco napíšou

Přeju hezký den

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
ninja řízek-1
Návštěvník
8. 5. 2012   #61
-
0
-

#60 ingiraxo
no moje inteligence je rozhodně desetkrát vyšší než tvoje. jak jsem psal výše, nebylo to myšleno zle, ale pravda je taková že se chováš jako opravdový člověk- člověk je přeci tvor lenivý. a vůbec jsem nepochopil, jak muže někdo takovou blbost tak vztáhnout na sebe. dále chci popsat tvoje rozdíly od normálního člověka:

1. jsi naprosto dementní programátor co umí jen pomlouvat.
2. nevím kde jsem udělal podle tebe chybu, ale jestli myslíš to velké číslo hodnoty proměnné obliba_ingiraxa, tak to je maximální hodnota datového typu "int"
3. neumíš myslet
4. jsi najivní
5. podle mě je tato diskuse pro tebe horor 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 5. 2012   #62
-
+2
-
Zajímavé

Ja byt moderatorama, tak to tu zase zamknu. Jinak bych se mohl pustit do zhodnoceni ninja rizka a nebude to tak mile jako od ingiraxa...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
8. 5. 2012   #63
-
0
-

#62 KIIV
hovoríš mi z duše...:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.195.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ingiraxo+15
Grafoman
8. 5. 2012   #64
-
+1
-
Zajímavé

#61 ninja řízek
Wau,

teď si mě odhalil, ale dovolim si tě trochu opravit, protože jediný v čem máš pravdu je ta část - "ale pravda je taková že se chováš jako opravdový člověk"

Čirou náhodou mám pro tebe taky 5 bodů (sice jich by bylo víc, ale nebudu přehánět):

1) Hovado, který má hlavu v oblacích a i přes dobrý rady s ní nehne

2) Pokud tam nevidiš chybu, tak zvol jinej koníček a nech programování / kódování na jiných (i když u tebe se nedá říct ani jedno)

3) Chybí ti základní logický uvažování

4) Nedokážeš vzít kritiku a ani neuznáš názor jiných

5) Chybějí ti zkušenosti a sereš se do něčeho o čem nemáš ani páru

Tato diskuze je pro mě horror? Pokud tu ses ty, tak spis parodie s lehkou špetkou drama.

PS: Můžete to někdo zamknout? Nějak toto téma ztrácí smysl už...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
8. 5. 2012   #65
-
0
-

To je nářez toto :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 5. 2012   #66
-
0
-

:D podle mě je ninja řízek někdo ze zdejších "stálých" přispěvovatelů a jenom si z nás dělá srandu... jinak si to neumím vysvětlit :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.28.–
All you need is vision and time.
ninja řízek-1
Návštěvník
9. 5. 2012   #67
-
0
-

#64 ingiraxo
uznám kritiku, ale kdo uzná kritiku od někoho kdo hodnotí každýho špatně ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
ingiraxo+15
Grafoman
9. 5. 2012   #68
-
0
-

#67 ninja řízek
a kde si vzal, že hodnotim každýho špatně? já od začátku mluvim o tobě a reaguju hlavně na to, co napíšeš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
vitamin+8
Grafoman
9. 5. 2012   #69
-
+3
-
Zajímavé

Aspon sme sa dozvedeli ze ninja řízek sa uz zacal ucit javu a moc mu to nejde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Hledá se vývojář programu — založil ninja řízek

Hledá se schopný PHP vývojář! — založil skoumal_prace

Hledá se zkušený .NET vývojář — založil Deckard_Penfield

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý