Zdrav?m. Kdy? jsem si naprogramoval jednoduch? k?d ve Visual Studiu a pot? skop?roval do programu Dev-C++. Po nastaven? parametr? programu nap?. ikona programu. Kdy? jsem spustil build tak v?e prob?hlo bez probl?m?. Po otev?en? programu jsem zadal v?ky. Na konci k?du jsem pou?il fuknci if pro vyhodnocen? v?ku. Po zadan? obou hodnot ve spu?t?n?m programu, jsem kliknul na kl?vesnic? na enter pro vyhodnocen? v?ku tak se mi program vypne. V?echno je d?lan? v p??kazov?m ??dku. Zde m?te zdrojov? k?d:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int mujVek, tvujVek;
cout << "Zadej svuj vek: ";
cin >> mujVek;
cout << "Zadej vek sveho kamarada: ";
cin >> tvujVek;
if ( mujVek > tvujVek );
cout << "Jsem starsin";
return 0;
}
Fórum › C / C++
Problémy v Dev-C++
V tom programe mas jednu dost dolezitu chybu preco ti to nemoze vyhodnotit.. a to je ten if..
if ( mujVek > tvujVek );
cout << "Jsem starsi\n";
ta dvojbodka za if.. tam je zle.. snaz sa pisat aj taketo jednoriadkove IFi sposobom
if ( mujVek > tvujVek ) {
cout << "Jsem starsi\n";
}
a to aby si program zastavil po vyhodnoteni je dobre dat este getch(); on bude cakat na stiknutie lubovolnej klavesi.. VO windowse potom ked slustis program inac ako v konzole.. tak to nespravy to ze sa hned otvory a hned zatvory.. cili ked to zhrniem
#include <iostream>
#include <conio.h>
using namespace std;
int main()
{
int mujVek, tvujVek;
cout << "Zadej svuj vek: ";
cin >> mujVek;
cout << "Zadej vek sveho kamarada: ";
cin >> tvujVek;
if ( mujVek > tvujVek ) {
cout << "Jsem starsi\n";
}
getch();
return 0;
}
P.S: Sorrac za ten mix Cecka a STLka
alebo pred return 0; pridaj
cin.get();
cin.get();
Niekdedy tam staci dat cin.get(); iba raz ale je lepsie dat ho tam dvakrat. :ms_0001:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problémy s debuggingom v Dev-Cpp — založil Jan H.
Moderátoři diskuze