Mám používat visual studio nebo borland c++ Builder 6? Co je lepší?
Fórum › C / C++
VS nebo Borland
Lepší nelze říci - VS studio je klasické robustní IDE, Builder je určený pro rychlý vývoj GUI u aplikací (samozřejmě za cenu výkonu). Osobně volím VS s nějakým frameworkem pro GUI.
Tazko povedat. Zalezi od toho aj o aky typ aplikacie ide. Na nejake databaze sa mi vidi lepsi Borland C++ builder. Co sa tyka ladenia aplikacie a debugu tak je na tom urcite lepsie Visual Studio. Ked si zaciatocnik a potrebujes rychlo naklikat nejaku formularovu aplikaciu tak ti je lepsie asi to IDE od Borlandu. Ked si pokrocily a chces robit nejaky vazny projekt tak skor to Visual Studio. Je to na tebe co si vyberies
záleží, jestli chceš používat nějakej framework... ve VS je nativne ALT projekt, což je přidání .NET knihovny do C++ nebo můžeš použít Qt, což je opět přídání přidání Qt knihoven do C++
Takže bych to viděl na takový 4 možnosti...
1) Použiješ nativní C++ bez frameworku (dost komplikovaný pro tvorbu GUI)
2) Použiješ C++/CLI (podstatě C++ + .NET) a dělat ve Visual Studiu
3) Použiješ Qt framework pro C++ a dělat v QtCreatoru
4) Zvolíš jinej jazyk pro GUI aplikace (C#, Java apod.)
Qt Creator IDE, mám stáhnout 1,7 GB z http://qt.nokia.com/downloads a nebo tadyten - http://www.stahuj.centrum.cz/…creator-ide/
???
Okénkovou aplikaci lze i udělat multiplatformě (Linux, Mac, Win) díky Titanium Developer pomocí jejich API a klasickému HTML,JS,PHP.
Okénková aplikace lze vytvořit nejjednodušeji pomocí Visual Basic 6 - dá se stáhnout na netu myslím community verze, která je zdarma - myslím na plunder.com, ale je to starý, ale na napsání menšího okénka to stačí. Nebo pomocí následovníku VISUAL BASIC NET EXPRESS EDITION (zdarma).
Můžeš napsat okénkovou aplikaci pomocí Pythonu a jeho Tkinter frameworku. Tedy Python + WingIDE + frame.
Je mnoho způsobů.
#7 Kukačka
Stačí stáhnout čistý Qt pro win jak ma cca 230MB + Creator a pokud vytváříš app, tak už nedělej čistej C++ ale program s uživ. rozhraním Qt
Ale musim dodat, že Creator je úplně na*ovno debuger
#1 Kukačka
Na GUI aplikáciu ti ponúkam dve výbery:
- Microsoft Visual Basic 2010 (verzia express = http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2010-editions/visual-basic-express) - veľmi robustné a výkonné IDE z, ktorého vychádzajú monumentálne aplikácie
- Microsoft Visual C++ (C++/CLI) - stará dobrá klasika...
Výber je čisto na tebe!!!
Kukačka: minGW je linux compiler, pokud budeš dělat na win, tak zvol VS2010
stif: Upřímně nevim, zda je nejlepší způsob dělat v C++/CLI, sice jsem to uvedl jako jednu z možností, ale pro tvorbu v ,NET doporučuju C#.. krom toho co si uvedl je spíš jeden výběr, protože první si uvedl IDE a druhý řekněme jazyk
#13 KIIV
jasně, však já neřikám, že to je čistě pro linux, ale "linuxovej compiler", resp. ten port na gcc jsem myslel :) Ale je zbytečný použít minGW, pokud máš VS, což většinou máš
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Borland C++ — založil Tomáš
Borland C++ 6 a linux — založil Johnny
Borland builder — založil sexmachina
Borland Jbuilder 2k7 — založil Y
Borland Delphi 7 X Lazarus — založil Garret Raziel