Zdravm nevíte jestli existuje nějaký český video tutoriál pro začátečníky ? :)
Fórum › C / C++
Video Tutoriál
tady mate neco pro pobaveni, unikatni ceske videotutorialy o C++, aneb jak to dopada kdyz se zacatecnik snazi hrat na ucitele
#8 bob
:D jako nemám nic proti začátečníkům, který dělají tutoriály (skvělý způsob jak se naučit programovat a možná i učit), ale rozhodně by si ten tutoriál měl vypiplat a ne sednout k PC nevědět skoro co bude dnes dělat a pak tam koktat a plácat blbosti....rozhodně bych začínal s výukou v textové formě, abych to po sobě mohl 10x přečíst a průběžně odstraňovat blbosti :D....jinak to video je epický fail :D
abych tady jen nezabíral místo příspěvkem více či méně o ničem, tak přikládám odkaz na tutoriál co jsem zběžně našel na netu...prvních pár sekund vypadalo relativně na úrovni (podle formy jakou to začal podávat) a má to docela dost zhlédnutí a kladné hodnocení....ale jinak říkám, neskouknul jsem toho nějak moc, jen pár sekund
Tak i tak díky :) no sem ted (Zdne na článkách C++) u 6té lekce a kazdý den se vracím o jednu lekci zpátky abych si to trochu osvěžila. Je to tu dobře rozepsaný ale není tu vše. Mam asi tři knížky o C++ tak přemýšlím, že projdu tohle a pak se dám na knižky. Jen okrajově se zeptám je hodně pokročilé a složité udělat program třeba o "zaměstnancích" by byl přihlašovací rádek a že po vypnutí programu by bylo vše uložilo někam do složky ?
Jen se ptám protože z hotových programu "nebo s částí" se mi i dobře učí :)
Jinak pro upřesnění programu
každý uživatel si vytvoří třeba učet.
když se přihlasí zada třeba
Martin Novák
38let
Praha 1 Lužná
a když vypne program vše bude uložené a když se přihlásí tak třeba napíše seznan ono to najde lidi co tam jsou uložený a třeba zadá jméno : Novák a najde to "fiktivní" postavu
sice jsem dlouho nic v C/C++ nedělal, ale problém bych řešil tak, že bych vždy načetl obsah soubor.txt do struktury/pole a pracoval bych s tím jak bych potřeboval a při zvolení možnosti uložit bych všechny data uložil do souboru a tím přepsal starý soubor...jinak by to samozřejmě šlo řešit přes nějakou databázi, např MySQL, což by bylo mnohem elegantnější řešení, ale co se týče C/C++ a propojení MySQL, tak o tom nevím nic...ale asi to nebude příliš složité, respektive budou existovat knihovny, které to udělají za tebe...nebo ti tu někdo poradí...je to si myslím dost triviální věc...abych pravdu řekl jsem i já docela zvědaví jak se to dělá (s MySQL jsem pracoval pouze skrz PHP)
jinak po zadání těch údajů prostě jen projedeš v cyklu to strukturu a ověříš, jestli jsou si dané řetězce rovny a pokud uživatel trefí jméno i heslo, tak to v nějaké globalní proměnné nastaví hodnotu např. TRUE a od toho se může odvíjet zbytek aplikace...předpokládal jsem, že se pohybuješ v konzoli....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Tutorial — založil Tomáš
Tutorial C++ — založil jiricastka
Js tutorial — založil Mirami
Jaký tutorial? — založil Jakub Dubec
JEE6 tutorial ..CZ? — založil Martin