M?m probl?m so znakov?mi sadami. Pouz?vam PHP5, MySQL 5,PHPMyAdmin2.8... Potreboval by som poradit s nastavenim znakovych sad ... Znakovu sadu v MySQL mam nastavenu na UTF-8, taktiez porovnavanie v MyAdmine mam na UTF-8... vytvorene stranky na skusobnom servri tiez v UTF-8..
Ked vyplnim formular stranky a odoslem ho aby sa udaje ulozili v databaze, chcem skontrolovat udaje cez MyAdmina. no v tabulkaach suu chybnee znaky s diakritikou... Po naciitanii tyychto uudajov z DB do straanky suu vsak znaky v poriadku...
Ak vsak vloziim uudaje do databaazy cez PHPMyAdmina, znaky v tabulkaach MyAdmina buduu v poriadku no po naciitanii do straanky cez PHP skript sa znaky s diakritikou zobrazia chybne ...(To ?o vy??ta z DB je v ISO -8859-1).. Pros?m o radu... kde je chyba ?? Ako to spr?vne nastavi? ? ?o v?etko treba ?
D?ky...
Fórum › MySQL
Problem so znakovými sadami
Porovnávání v phpMyAdminovi je jen nastavení pro komunikaci s databází. Sám phpMyAdmin přitom může jet na úplně jiným kódování, takže to taky musíš nastavit (buď při přihlašování nebo na titulní stránce).
som si vedomy toho, ze podobna tema sa uz v tomto fore objavila, ale moc mi to nepomohlo,
podobne ako prispevky na inych forach
ide o znakove sady pri tvorbe www stranky:
v meta tagu v hlavicke mam toto: content="text/html; charset = windows-1250"
v MySQL (resp. v phpMyAdmin) mam nastavene:
-porovnanie pre pripojenie k MySQL: utf8_slovak_ci
-porovnavanie pre databazu a vsetky tabulky v nej: utf8_slovak_ci
v php skripte tesne pred prikazom select mam: mysql_query("SET NAMES utf8");
vysledok: text stranky zobrazuje dobre (aj s diakritikou), text nacitany z databazy
zobrazuje uplne zle
ked zmenim v meta tagu charset na utf8, tak je to presne naopak
dost by mi pomohlo, keby mi zobrazovalo spravne vsetko (aspon mojim nervom by sa ulavilo)
ak mate niekto skusenosti s tvorbou slovenskej stranky, prezradte mi, prosim,
ako mate tieto veci nastavene vy
To crouch: no má se to tak jak psal xHire, jaké kódování v PHPMyAdmin máš, nezáleží na tom jak se ti zobrazí na stránce, je to jen "porovnávání"... já píšu všechny stránky v kódování ISO-8859-2 a nemám problémy, jen si dej také pozor v jakém kódování stránku ukládáš! sice můžeš mít v meta tagu windows-1250 ale soubor máš uložený v kódování utf8, tak ti to také bude dělat neplechu...
Sleduj mě na @MartinSimko
To nick: jj, vždyť jsem to psal výše :-P
Sleduj mě na @MartinSimko
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze