Zdravíčko všem, chtěla bych se zeptat. Jaky je rozdil programovani C++ v Unixovem prostředi a jaky ve Windowsovem :)
Popřípadně jake je pro a proti :)
Děkuji a přeji krasné nedělní odpoledne :)
Zdravíčko všem, chtěla bych se zeptat. Jaky je rozdil programovani C++ v Unixovem prostředi a jaky ve Windowsovem :)
Popřípadně jake je pro a proti :)
Děkuji a přeji krasné nedělní odpoledne :)
Jaký je rozdíl? Jsou v zásadě 2, možná 3:
Snad jsem dotaz pochopil správně.
Já snad říkal, že na Unix není vývojové prostředí? Já jen řekl, že se liší. Bohužel jsem win developer, tak jsem uvedl jediný příklad, který mě napadl - protože ostatní vývojová prostředí, co znám, jsou multiplatformní. Ad. 2 - shazoval jsem snad nějak POSIX API? Ne. Přijde mi, že jsi můj příspěvek vůbec nepochopil - vůbec nebyl míněn proti Unixu. A ať si ho čtu, jak si ho čtu, tak mi stále přijde ralativně nestranný.
#1 Luckaa
To dost záleží na tom, co chceš dělat. Obecně jsou rozdíly takové, že pod *nix systémy se používá POSIX API a pod Windows WinAPI, ale také se může stát, že tohle může (alespoň z větší) řešit nějaký GUI framework jako QT nebo GTK (ty jsou multiplatformní), pod Win se snad ještě stále používá MFC nebo DOT.NET.
Takže odpověď, že rozdíly jsou, ale jak velké a jaké záleží na tom, co budeš dělat.
#2 yaqwsx
A to winapi je v jaké fyzické knihovně? Nebo je přilinkován z dynamické knihovny až za běhu? Když si například operátor new volá funkci z win api, kompilátor pozná, ýe má přilinkovat knihovnu s winapi?
Nevíte o nějaké dobré dokumentaci kde je to probrané trochu podrobněji? Myslím cekový průběh kompilace, spojování knihoven při kompilaci apod...
#8 Martin Kozibrátka
Např. kompilátor Visual Studia tyto základní funkce jazyk C realizuje pomocí tzv. C-Runtime library - jsou různé od verze VS, jsou distribuované v balíčku Visual Studio C++ Redistributable. Např. ve verzi 2010 se jedná o knihovnu msvcr100.dll. Viz. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/abx4dbyh.aspx Jaká je však jejich vnitřní režie netuším - nikdy jsem se po tom nepídil.
Ok dík to mi stačí
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku