zdravim vsechny. mam jenom jednu otazku.. ucim se ted C++ a stejne jako u C vsude ctu at si davam pozor s polemi abych neukladal treba v poli char pole[20] neco treba takto pole[514] = 1000. Nevim jestli jsem dal dobry priklad, programovani se ucim sam, mozna jsem vsechno ne uplne dobre pochopil. Jen se chci zeptat, ted jsem jen tak pro zajimavost chtel vedet co je ulozeno nekde prave mimo ten rozsah pole, tak jsem napsal:
# include <iostream>
# include <cstring>
# include <cctype>
int main()
{
using namespace std;
char pole[1];
int i = 1;
while (i < 11000)
{
if(isprint(pole[i]))
{
cout<<pole[i];
}
i++;
}
return 0;
}
ucim se sam a kody si taky tvorim sam, mozna je zbytecne slozity, ale co, ukazuje to co chci. jenom ta otazka, myslel jsem, ze se mi zobrazi nejaka nahodna zmet cisel a pismen, a ono to tak je, řekněme tak prvních 50 písmen. potom se ale objevují slova. třeba system, windows, microsoft, publickeytoken, atd, urcite to nevypada jako neco nahodneho. jen me zajima, ma to nejaky ucel, nebo je to tam jenom nejak nahodne, proste ze to tam je, a kdybych tam neco ulozil misto toho, nevadilo by to.
jestli jsem dotaz neformuloval presne, nebo tam mam chyby, omlouvam se, jen me zajima co to je, kdyz jsem to videl. dekuji.
Fórum › C / C++
Pole
Vecsinov sa data v ram-ke nemazu, len sa prepisuju. Takze sa tam mozu nachadzat data z predchadzajuceho programu.
Samotne pole mas alokovane na lokalnom stacku, takze sa ti mozu zobrazovat premenne nachadzajuce sa za tymto polom.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů
Podobná vlákna
Razeni pole ktere v sobe ma dalsi pole podle hodnoty indexu — založil david
Zapsání generovaného čísla do pole a zapisování generovaných čísel d… — založil juraj111
Jak z "List<Integer> pole" uddelat normalni "int[] pole" — založil K4BlOs
Definice pole v C (jak použít pole uvnitř struct?) — založil oxidián
Odebrání prvku pole v C,problem s vypisem pole — založil Standa
Moderátoři diskuze